De azi, școlile și grădinițele sunt închise!

Școlile și grădinițele din țară sunt închise de azi până pe data de 22 martie. Aproximativ 3 milioane de elevi stau acasă, ca măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul tip de coronavirus.

Decizia a fost luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență și ar putea fi prelungită.

Ministerul Educației a anunțat că simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

„Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020”, anunța Ministerul Educației.

În plus, Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

Se suspendă și activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) din unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.

Ministrul interimar Monica Anisie atrăgea atenția că este foarte important ca în această perioadă în care cursurile sunt suspendate elevii să nu se expună în spațiile aglomerate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*