De ce i-a întins mâna Tăriceanu lui Ariton?

Fostul liberal Ion Ariton a devenit membru cu acte-n regulă al ALDE, după ce a pătat imaginea PNL Sibiu și a cochetat și cu PMP.

Tariceanu cu Bebe Ariton si Bebe GheorghePrimirea oficială s-a făcut miercuri, când Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE, și secretarul general Damian Florea au fost prezenți la Sibiu. În urma întâlnirii, conducerea organizației județene a Alianței Liberalilor și Democraților Sibiu (ALDE) este asigurată de către senatorul Ion Ariton, potrivit hotărârii organizației. „Numirea senatorului sibian, fost prefect de Sibiu, fost ministru al Economiei, la conducerea filialei locale face parte din procesul de consolidare a fuziunii dintre PLR și PC și de trecere la o conducere unitară, mai eficientă, în vederea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, care vor avea loc la sfârșitul acestui an. Formațiunea condusă de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, continuă astfel eforturile de construcție a unei formațiuni liberale autentice, conectată la curentul liberal european, care să promoveze un dialog real pe scena politică din România, în beneficiul societății și a capitalului românesc“, susține ALDE Sibiu, într-un comunicat de presă.

Foștii copreședinți sibieni, Gabriel Gheorghe și Constantin Sofrone, au luat în primire funcțiile de președinți executivi.

Tăriceanu, optimist

Noua echipă de conducere are ca obiectiv principal creșterea vizibilității partidului la nivel local, a implicării în problemele comunității și creșterea scorului electoral la alegerile parlamentare. Tăriceanu a ținut să ia pulsul organizației județene înaintea alegerilor parlamentare. Acesta a fost însoțit la Sibiu și de Daniel Chițoiu, fostul ministru de Finanțe. „La Sibiu ne așteptăm la un scor bun pentru viitoarele alegeri parlamentare. Sunt județe care au obținut la locale între 8 și 10 la sută, lucru care ne bucură, însă este loc de creștere. Aici, dorim un scor mult mai bun decât în zona de sud a țării, spre exemplu, deoarece la Sibiu vorbim despre educație, cultură, nivel de trai apropiat de Occident iar colegii de partid por transmite mult mai bine valorile și mesajele ALDE. Trebuie să muncim foarte mult, pentru ca ALDE să devină un partid puternic“, le-a spus el celor prezenți la întâlnirea de la Hotel Ramada.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*