De la 1 noiembrie, parcări mai scumpe, modalități de plată mai multe

Din 1 noiembrie, odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife, la instrumentele de plată a parcării se adaugă prin SMS, informează Primăria municipiului Sibiu.

Plata prin SMS se va face la numărul 7420. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul în care se dorește parcarea, conținutul SMS-ului va fi diferit: Zona în care vă aflați va fi semnalizată pe indicatoarele de parcare amplasate în zonă, dar și prin indicatoare adiționale și pe lateralele automatelor de plată.

Pentru a oferi cât mai multe variante de plată și cât mai simple, municipalitatea a finalizat o aplicație mobilă pentru plata parcării, aceasta aflându-se în teste în prezent. Aplicația va fi pusă la dispoziția cetățenilor în cursul lunii noiembrie. În aplicație vor fi disponibile 3 instrumente de plată: prin SMS, cu cardul bancar direct prin aplicație și prin intermediul creditului preplătit (similar ca procedură cu sistemul PrePay în telefonie, spre exemplu).

După finalizarea testărilor, aplicația se va putea descărca gratuit din Google Play sau AppStore, deci poate fi utilizată pe sistemul Android cât și pe IoS.

Parcări mai scumpe

Din 1 noiembrie se schimbă perioadele de taxare și pentru tichetele eliberate de automatele stradale. În prezent tichetele de parcare se eliberează pe două intervale orare: 8-14 și 12-18. Din 1 noiembrie tichetele de parcare vor fi eliberate fie pe o oră (2 lei în zonele A și B și 1 leu în zonele C și D) fie pe ziua în curs, de luni până duminică, între orele 8-22 (10 lei în zonele A, C și D, nu și în zona B).

În Zona A, tariful orar de parcare va fi de 2 lei, iar o zi întreagă va costa 10 lei. Tariful SMS-ului va fi de 0,45€/oră+TVA, iar SMS-ul pentru parcarea timp de o zi va fi de 2,20 €+TVA. Abonamentul riveran pentru o lună va fi de 15 lei pentru un autoturism, acesta eliberându-se numai proprietarilor de autoturisme, persoane fizice, care au domiciliul pe străzile respective. Abonamentul de zonă va fi de 150 de lei pe lună.

În Zona B, tariful orar de parcare va fi de 2 lei. Tariful SMS-ului va fi de 0,45€/oră+TVA. Abonamentul riveran pentru o lună va fi de 15 lei pentru un autoturism. În Zona B nu sunt valabile tichete de o zi, abinamentele de parcare Zona A, C sau D.

În Zona C, tariful orar de parcare va fi de 1 leu, iar o zi întreagă va costa 10 lei. Tariful SMS-ului va fi de 0,25€/oră+TVA, iar SMS-ul pentru parcarea timp de o zi va fi de 2,20 €+TVA. Abonamentul riveran pentru o lună va fi de 15 lei pentru un autoturism. Abonamentul de zonă va fi de 100 de lei pe lună.

În Zona D, tariful orar de parcare va fi de 1 leu, iar o zi întreagă va costa 10 lei. Tariful SMS-ului va fi de 0,25 €/oră+TVA, iar SMS-ul pentru parcarea timp de o zi va fi de 2,20 €+TVA. Abonamentul riveran pentru o lună va fi de 15 lei pentru un autoturism. Abonamentul de zonă va fi de 50 de lei pe lună.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*