De partea lui Iohannis

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că o suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis iniţiată de PSD ar însemna o lovitură de stat.

„Ultima găselniţă a lui Liviu Dragnea din comportamentul de tip crimă organizată este cea a ameninţării cu suspendarea preşedintelui. Din nefericire, dacă Liviu Dragnea îşi duce la final acest plan nu face decât să pună pe masă o lovitură de stat, întrucât Constituţia României prevede foarte clar că, dacă preşedintele României ar fi suspendat, atunci trebuie finalizată această procedură prin referendum organizat în 30 de zile. Planul lui Liviu Dragnea de a-l suspenda pe preşedinte, de a pune un preşedinte interimar în acea perioadă de 30 de zile în care să rezolve toate nefăcutele din această ţară şi să ne rupă complet de partenerii noştri internaţionali, ar însemna de fapt o lovitură de stat, o decizie în afara Constituţiei şi în afara deciziilor anterioare şi jurisprudenţei CCR“, a spus Turcan, miercuri, la Parlament.

Plan „diabolic“

Deputatul liberal de Sibiu a afirmat că nu este surprinsă de gândirea „diabolică“ a liderilor PSD privind suspendarea şefului statului pe motiv de înaltă trădare. „Florin Iordache nu este altceva decât unealta lui Liviu Dragnea, Florin Iordache execută ceea ce Liviu Dragnea dictează. Ca să poţi să-l acuzi pe preşedinte de înaltă trădare înseamnă să controlezi sistemul de justiţie, înseamnă să-ţi duci la final tot planul diabolic pe care PSD l-a început din prima zi a guvernării începând cu Ordonanţa 13. Este clar că la acest plan diabolic ei au lucrat din momentul în care au primit votul atâtor oameni. Aşadar, o gândire diabolică nu mă surprinde, însă reuşita unui plan diabolic ar însemna întâi şi întâi doborârea tuturor instituţiilor statului român, controlul politic asupra tuturor reperelor democratice din statul român şi scoaterea României de pe făgaşul european“, a arătat președintele PNL Sibiu.

Barna: PSD trebuie să meargă până la capăt

Preşedintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna, a declarat că în momentul în care PSD va declanşa suspendarea preşedintelui, toate etapele subsecvente, inclusiv referendumul, trebuie să fie realizate. „Nu e genul de iniţiativă în care «hai că te suspend un pic, două săptămâni, după care nu te mai suspend». Adică nu există, în opinia noastră cel puţin, varianta aceasta în care PSD face o suspendare doar de gust, până toate legile toxice care aruncă România în braţele Rusiei vor trece, după care preşedintele să fie reaşezat într-o ţară golită de sens şi democraţie“, a spus Barna, miercuri, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este posibilă o suspendare a preşedintelui care să nu ducă totodată şi la demiterea acestuia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*