De pe o zi pe alta, ISU Sibiu anulează ceremonia din centrul orașului la care era așteptat și Raed Arafat. „La pompieri le este frică de apă?”

Ceremonia în care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu urma să primească drapelul de luptă nu va mai avea loc mâine, în ciuda pregătirilor făcute până acum.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții ISU Sibiu pe pagina de Facebook, motivul invocat fiind legat de prognoza meteo: „Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile prognozate pentru data de 16.10.2016, (precipitații abundente și temperaturi scăzute), activitatea de înmânare a Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu se replanifică. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu cere scuze sibienilor pentru disconfortul creat și mulțumește pentru înțelegerea acordată”. „Cum, la pompieri le este frică de apă?”, a comentat, amuzat, un utilizator al rețelei de socializare.

fb-isu

Sursele Mesagerului de Sibiu spun că, mai degrabă, decizia ar putea avea legătură cu presiunea publică uriașă apărută după intervenția la care pompierii sibieni au participat miercuri, soldată cu împușcarea unui urs care nu a putut fi tranchilizat.

balcu-uniforma-de-gala

Colonelul Cosmin Balcu, inspectorul-șef al ISU Sibiu și vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Duminică, 16 octombrie, începând cu ora 11.00, pe B-dul Corneliu Coposu urma să aibă loc ceremonialul militar-religios de înmânare a drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. La eveniment își confirmaseră participarea dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, și generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, alături de oficialități locale, șefi ai inspectoratelor județene pentru situații de urgență din regiunea Centru, comandanți ai unităților militare din județul Sibiu, precum și cadre militare în rezervă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*