De vorbă cu studenții, despre carieră

Prima conferință de management al carierei din cadrul proiectului „Studenții de azi, profesioniștii de mâine“ s-a desfășurat, vineri, la sediul Facultății de Științe Economice din Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu.
Conferința de management al carierei a avut ca speakeri invitați pe: Adriana Morar – director regional Millenium Bank, Dan Sorin Mașca – proprietar al grupului de firme Reea Târgu Mureș și Claudiu Frățilă ‎- director general la Golden Tulip Ana Tower Sibiu. Conferința s-a desfășurat în prezența a aproximativ 70 de studenți și a reprezentat prima întâlnire a echipei de implementare cu o parte a grupului țintă al proiectului (din totalul de 5.000 de studenți).slide-studentiConferința s-a adresat specializărilor de licență ale Facultății de Științe Economice din domenii de studiu compatibile. Au fost expuse și împărtășite experiențe relevante din cariera profesională a speakerilor, care să contribuie favorabil la conturarea viitoarei cariere a studenților“, a spus prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, decanul Facultății de Științe Economice.
Tema celor trei discursuri a fost variată, de la a începe cariera „de jos” și a parcurge toate treptele ierarhice într-o firmă pentru auto-realizare, până la a schimba activitatea curentă cu alta care să fie mai apropiată de înclinația fiecăruia și găsirea aceleia care se potrivește cel mai bine cu caracterul și competențele personale. De asemenea, s-a arătat că dezvoltarea profesională într-un mediu adecvat nu se poate realiza decât cu afirmarea libertății de acțiune și crearea de oportunități de către fiecare dintre viitorii profesioniști.
Manifestarea face parte din activitățile proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”. Investește în oameni!, Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”, derulat pe baza contractului POSDRU/160/2.1/S/137280. Proiectul este derulat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara.
Echipa de implementare este formată la nivelul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu din: prof. univ. dr. Mioara Boncuț, prof. univ. dr. Claudiu Kifor, conf. univ. dr. Silvia Mărginean, prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, conf. univ. dr. Călin Deneș, lect. univ. dr. Bogdan Gheorghiță, lect. univ. dr. Dragoș Dragoman, Alexandra Boantă și Dorina Benchea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*