Debut acasă în Liga 1

După cel mai usturător scorul din istoria confruntărilor directe dintre echipele din județul Sibiu în prima divizie a fotbalului românesc (Gaz Metan Mediaș – FC Hermannstadt 4-1), echipa sibiană se pregătește acum pentru două meciuri cruciale pentru salvarea de la retrogradarea directă.

Este vorba despre partidele cu Concordia Chiajna, de sâmbătă, și cu Dinamo București, programat miercuri, 15 mai, ambele urmând să fie disputate pe teren propriu. Totodată, odată cu disputarea acestor partide, FC Hermanstadt va juca pentru prima dată acasă, la Sibiu, pe stadionul Municipal în acest sezon al Ligii 1. Echipa sibiană nu a mai jucat pe stadionul propriu de la finalul sezonului trecut, când a reușit promovarea în prima ligă. De atunci, a jucat doar în deplasare, în condițiile în care partidele considerate pe teren propriu au avut loc în trei orașe: Tg. Mureș, Cluj și Pitești.

Liga a omologat tribuna oficială

AFC Hermannstadt, echipă nou-promovată în Liga 1 Betano, a reușit aducerea stadionului „Municipal” din Sibiu la standardele necesare pentru organizarea meciurilor, informează LPF.

„Clubul a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal avizarea schimbării stadionului pe care își va desfășura jocurile în organizarea proprie, începând cu meciul AFC Hermannstadt – CS Concordia Chiajna, din etapa a 9-a play-out. Având în vedere că la data de 26 aprilie 2019, când a fost făcută vizita de verificare a stadionului «Municipal» din Sibiu, acesta a fost omologat provizoriu pentru jocurile din Liga 1 Betano, corespunzând cerințelor prevazute de legile și regulamentele in vigoare, LPF a avizat solicitarea. Partida Hermannstadt – CS Concordia Chiajna se va disputa sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 15.00“, anunță comunicatul LPF.

O singură variantă

Partida cu Concordia Chiajna are o importanță crucială, în condițiile în care echipa care pierde pleacă cu prima șansă spre retrogradarea directă. Aceasta în condițiile în care Concordia și FC Hermannstdat ocupă locurile în clasament care duc la retrogradarea directă. În prezent, echipa sibiană se află la două puncte de o altă contracandidată la retrogradare, Dunărea Călărași, care ocupă acum locul de baraj. Conducerea grupării sibiene a pus, de câteva zile, în vânzare biletele pentru meciul cu Chiajna.

Cifrele echipei sibiene în acest sezon sunt destul de clare: FC Hermannstadt a înscris doar de 29 de ori, 11 goluri fiind marcate din faze fixe; 15 meciuri fără gol marcat a strâns formaţia din Sibiu, dintre care opt în 2019, până la partida cu Gaz Metan din etapa trecută; FC Hermannstadt s-a bazat pe 31 de fotbalişti, 18 dintre ei fiind debutanţi pe prima scenă din România; Petrişor Petrescu, cel mai productiv fotbalist sibian – trei goluri şi trei pase decisive, în condițiile în care fotbaliștii străini au venit în valuri la echipă; echipa sibiană are o medie de vârstă de 27 ani şi două luni; Vasile Miriuţă se află, la partida cu Chiajna, în faţa celui de-al 145-lea joc în principala întrecere internă din România, precedentele dispute încheindu-se astfel: 58 cu victorii, 40 la egalitate şi 46 cu înfrângeri; cea mai bună clasare din carieră a lui Vasile Miriuță cu o formație din campionatul intern este locul 3 cu CFR Cluj (2014/2015).

Bilete puține, interes mare

Teodor Birț, președintele AFC Hermannstadt, a anunțat că au fost puse în vânzare, on-line, aproximativ 4.000 de bilete pentru jocul cu Concordia Chiajna. Prețurile acestora sunt de 50 de lei în sectorul VIP și de 25 de lei la tribuna I. Suporterii mai au posibilitatea de a achiziționa la pachet bilete pentru toate cele 4 jocuri pe care le vor disputa sibienii pe „Municipal” în acest sezon. „Toate biletele sunt în tribuna oficială. Avem și acea zonă VIP. Va fi o diferență între biletele de la VIP și celelalte. Am stabilit ca prețul unui bilet să fie de 25 de lei, iar pentru un bilet la zona VIP, de 50 de lei. Biletele se pot cumpăra fie pentru fiecare meci, fie se poate achiziționa un pachet, cu toate cele 4 jocuri. Toate biletele sunt cu loc, cine va cumpăra un pachet acum, va avea același loc la toate cele 4 jocuri. În ziua meciului, dacă vor mai rămâne bilete, acestea vor fi puse în vânzare, la casele de la stadion”, a declarat Birț.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*