Decembrie încheie în forţă un an baroc

 

Ultima lună a unui an cu temă specială, aceea a barocului, a început în forţă. Încă din prima săptămână au avut loc două evenimente foarte gustate de public.

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat publicului sibian spectacolul Spărgătorul de Nuci în perioada 4-6 decembrie, accentul punându-se de această dată pe reprezentanţiile dedicate celor mici. Aproximativ 1.400 de copii de grădiniţă şi elevi de şcoală generală au participat la acest matineu, fapt care i-a determinat pe organizatori să planifice reluarea acestui spectacol şi în luna ianuarie 2013.

În perioada 4-6 decembrie, are loc un alt eveniment dedicat copiilor: Magic Art Fest. Copii de grădiniţă şi elevi de şcoală au avut ocazia de a descoperi arta magiei, atât prin spectacolele care vor avea loc pe scena Teatrului de Copii şi Tineret Gong, cât şi prin spectacolele de animaţie stradală sau circ.

La sfârşit de săptămână, sâmbătă, 8 decembrie, sunteţi invitaţi la teatru. Teatrul Naţional Radu Stanca va prezenta de la ora 19 piesa „Cerere în Căsătorie”, în regia lui Robert Raponja. Teatrul sibian va oferi încă un spectacol până la sfârşitul acestui an. În 23 decembrie, de la ora 19, pe scenă se va juca piesa „Îmi Place Cum Miroşi”, o comedie în trei acte, după un text de Neil Simon.

Un concert de mare ţinută – Concertul de Crăciun. Baroc, susţinut de orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble, sub îndrumarea dirijorului Russell McGregor. Evenimentul va avea loc în 14 decembrie, la Sala Thalia, de la ora 19. Prestigioşii muzicieni se află pentru a cincea oară în Sibiu.

“Let is snow” cu Grupul Acapella. Grupul vocal Acapella va susţine sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 19, pe scena din Piaţa Mare, un concert de colinde şi cântece de Crăciun. Spectacolul conţine piese în română, engleză şi germană. Intrarea la concertul din Piaţa Mare este liberă, spectacolul urmând să fie reluat şi luni, 16 decembrie, la Hotel Ramada, de la ora 19.

Grupul Acapella este prezent în perioada sărbătorilor la Sibiu pentru al şaselea an. Din 1999 şi până în prezent grupul condus de George Miron a produs patru albume cu piese specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

A şasea ediţie a Târgului de Crăciun va anima Piaţa Mare până în ajunul Crăciunului, iar apoi Piaţa Mare se va pregăti încet pentru petrecerea de Revelion.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat