Declarație surprinzătoare a prefectului, după amenzile date drumarilor: „Eu sunt vinovată!”

Ședință tensionată, în această dimineață, la Prefectura Sibiu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a discutat situația deszăpezirii, prilej cu care prefectul Adela Muntean a declarat că i-a cerut șefului Poliției, Tiberiu Ivancea, să aplice legea. „Nu am solicitat să dea amenzi, dar i-am solicitat personal să-și facă datoria, să aplice legea și să-și îndeplinească obligațiile pe care le avem vis-a-vis de porțiunile de drum care sunt acoperite de zăpadă. Deci dacă cineva este vinovat în această poveste că și-a îndeplinit datoria și atribuțiile, eu sunt aceea! Am constatat că în continuare avem tronsoane de drum la fel de acoperite, pe care nu s-a acționat, și, la fel, nu vreau să fac un secret din asta, se va aplica legea! Pentru că cu vorba bună și cu înțelegea și cu apelul la bunăvoință să pare că nu se poate. Nimeni nu este vinovat, fiecare trebuie să-și facă datoria și obligațiile legale. Nu numai drepturile, ci și obligațiile”, a subliniat Muntean.

Prefectul a reamintit și situația elevilor din Veseud, care au fost transportați de pompieri la școală, din cauză că drumul dintre Veseud și Ruși este acoperit de zăpadă. „Un episod cu care ne-am confruntat toată săptămâna este cu tronsonul de drum Veseud – Ruși. Toată săptămâna ne-am confruntat cu problema aducerii copiilor de la Veseud la Ruși. Am tolerat-o până astăzi. Astăzi am intervenit cu mașini 4×4 de la ISU Sibiu, pentru a putea aduce copiii la școală. Nu este posibil ca în continuare să privim lucrurile detașat, inclusiv la nivel de administrații locale, și să nu ne intereseze. Poate este mai confortabil să le spunem oamenilor că închidem școlile până luni, dar nu! Ne facem treaba! Au acționat mașinile ISU, trei autospeciale, au adus copiii, care s-au și bucurat că au venit cu mașini cu sirene la școală, și ne bucurăm și noi”, a precizat aceasta.

Mai mult, reprezentanta Guvernului în județ i-a avertizat pe directorii instituțiilor, dar și pe primari, că nu va tolera o gestionare proastă a situațiilor speciale nici în următoarele zile. „În continuare se va acționa, va fi trimis echipajul de la IPJ Sibiu, pentru a verifica starea drumului și pentru a verifica dacă autoritățile locale își fac treaba. Dacă este vina cuiva, este vina mea că am cerut și voi cere în continuare, atâta timp cât am obligația și atribuția legală, să sancționeze conform prevederilor legale. Nu vreau nimic altceva decât să se circule în condiții normale, de siguranță, în județul Sibiu, și fiecare să punem mână de la mână, astfel încât să nu întâmpinăm probleme și greutăți în acest județ. Dacă ne uităm ce se întâmplă în sudul țării, este trist. Sunt închise județe întregi, nu se circulă, sunt situații de urgență, situații grave. Am intervenit și noi, duminică seară, am trimis o șenilată în județul Olt, care a avut foarte multe intervenții. De asta, solicitarea mea către autoritățile locale a fost să intervină constant, nu să doarmă, că nici noi nu dormim. Să nu ajungem să avem un copil, un dializat, un vârstnic, o gravidă și să nu putem interveni pentru că nu avem logistica necesară, pentru că șenilata noastră, după cum știți, este la Olt. Așteptăm primăvara, dar nu știm când vine. Deocamdată, indiferent de situație, trebuie să fim pregătiți. Trebuie să fim o echipă.Rămânem, până pe 2 martie, pe ultima avertizare meteo pe care am primit-o, de val de frig, -15 grade”, a conchis Adela Muntean.

Reamintim că operatorul de drumuri al Consiliului Județean Sibiu, SC Drumuri și Poduri SA, a fost amendat ieri cu 7.250 lei, după ce polițiștii rutieri au apreciat că drumul județean Sibiu – Agnita nu a fost deszăpezit corespunzător.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*