Delgaz sparge 4,5 km de străzi în Sibiu

Mai multe proiecte de investiții a căror valoare însumează 3,2 milioane de lei vor fi realizate în județul Sibiu de către societatea Delgaz Grid. Furnizorul de gaze naturale a anunțat continuarea programului de schimbare a branșamentelor și a conductelor de gaze naturale.

Modernizarea vizează o lungime de 4,5 kilometri de rețea anul acesta.

În municipiul Sibiu, se vor înlocui 1,7 kilometri de conducte, pe strada Dorobanților. Totodată, conductele și branșamentele urmează să fie înlocuite în comuna Bîrghiș, care va beneficia de 2,5 kilometri de rețea nouă.

„Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”, a declarat Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Anul trecut, compania a investit 210 milioane de lei pentru modernizarea a 340 de kilometri de rețea. Cel mai important proiect s-a derulat la Copșa Mică, unde au fost înlocuiți aproximativ 3,3 kilometri de conducte și branșamente și a fost extinsă rețeaua cu aproximativ 3 kilometri pentru conectarea unor noi consumatori.


Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*