DEMISIA lui Bogdan Trif, solicitată de asociația care l-a numit „turist pe fotoliul de ministru”!

Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraș Bîlea-Capra, Lucian Dumitra, îi cere demisia ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Războiul dintre asociație și ministru nu mai are cale de întoarcere. Totul a pornit de la proiectul denumit „200 de zile zăpadă pe an – Dezvoltare Durabilă în Masivul Făgăraș” în HG 558/2017, apoi „Un nou complex turistic pentru schi în Masivul Făgăraș”.

„Întâlnirile organizate de dumneavoastră, în calitate de ministru, la care faceți referire au fost un exercițiu de imagine pentru obrazul dumneavoastră și au rămas fără subiect și predicat. Având în vedere așa-zisele declarații «sforăitoare» ale mele, vă aduc la cunoștință că în data de 19 februarie 2018, ora 12.42, pe adresa de e-mail cabinet.ministru@mturism.ro, în baza protocolului de colaborare dintre părți, am solicitat a ne veni în sprijin prin intermediul serviciilor de consultanță rambursabile, mecanisme eligibile ale ministerului pe care îl conduceți. Nici până astăzi, 19 februarie 2019, ministerul manageriat de dumneavoastră nu a dat nici măcar un răspuns la cele solicitate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra. Conform celor declarate de dumneavoastră, vă rugăm a fundamenta, explica cum ați decis dumneavoastră ca proiectul să ajungă pe lista proiectelor strategice. Dacă nu aveți răspuns la toate cele menționate de mine, nu aveți decât să vă prezentați demisia de onoare din funcția de ministru, domnule Bogdan Trif”, a transmis Dumitra, astăzi, printr-un comunicat de presă.

Asociația Monte Făgăraș Bîlea-Capra l-a numit pe Trif, ieri, „turist pe fotoliul de ministru” și l-a acuzat că își asumă proiectul fără a-l susține concret. În replică, șeful de la Turism a declarat că asociația gestionează proiectul defectuos și nu a depus documentele necesare semnării contractului de finanțare, dar că el este un proiect strategic și urmează să fie scos la licitație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*