Demisie după „episodul Bâlea“

 

Mircea Pop a renunţat la şefia CNADNR după ce a fost luat la rost de premierul Victor Ponta

Mircea Pop a renunţat la şefia CNADNR după ce a fost luat la rost de premierul Victor Ponta

La începutul acestei săptămâni, Mircea Pop a renunţat la funcţia de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). a anunţat premierul Victor Ponta, afirmând că este inacceptabil că „angajaţii muncesc şi şefii stau la Bâlea“

Premierul a precizat că l-a chemat pe Mircea Pop la Guvern după ce Corpul de Control al primului-ministru a finalizat o acţiune de control şi că, în urma discuţiei avute, acesta şi-a înaintat demisia. Şeful Guvernului a arătat că atribuţiile privind gestionarea drumurilor naţionale vor fi preluate temporar de către directorul adjunct, relatează Mediafax.

 

 

Şedinţă cu bucluc

 

Directori din CNADNR au participat joia trecută, la Bâlea Lac, la o şedinţă de „plan operativ“ privind bilanţul pe anul trecut şi proiectul de buget pe 2013, dar discuţiile au fost finalizate în cursul serii, astfel încât participanţii au plecat din staţiune în noaptea de joi spre vineri, potrivit companiei. „Şedinţa a avut loc la ora 14.30, problemele discutate au fost tranşate până la finalul zilei, iar în cursul nopţii participanţii au plecat. Astfel, în jurul orei 2.00, Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi se afla în zona localităţii Bacău, iar în jurul orei 1.30, Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti se afla pe raza administrativa a regionalei“, se arată într-un comunicat al CNADNR. Presa a relatat că şefii CNADNR au petrecut la munte, deşi meteorologii anunţaseră că vremea se va înrăutăţi accentuat. Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat, vineri, conducerea CNADNR pentru modul în care a prezentat informaţiile în Comandamentul de iarnă convocat vineri la Guvern, atenţionând că este „veriga slabă“ şi că este ultima dată când acceptă „această bâlbă naţională“. La şedinţa Comandamentului de atunci, mai multe autorităţile locale au reclamat că nu au putut comunica eficient cu reprezentanţii CNADNR în ultimele zile, cu atât mai puţin în ultimele ore.

 

Prea „discreţi“

 

Premierul Victor Ponta a anunţat că a solicitat Corpului de Control să verifice dacă directorii CNADNR au petrecut la Bâlea Lac în loc să participe la deszăpezire şi a reiterat că toţi cei implicaţi vor fi demişi dacă rezultatul verificării le va fi defavorabil. Duminică seara, directorul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Mircea Pop, a informat Comandamentul de iarnă că instituţia s-a implicat în deszăpezire la nivel naţional, dar că a fost discretă, vicepremierul Dragnea replicând însă că „discrete“ CNADNR şi-a făcut reclamă cu directorii de la Bâlea Lac. „A nins în toată ţara, iar Compania şi-a făcut datoria peste tot, cu profesionalism şi ţinând cont de cerinţele care sunt în teren. Văd că noi totodeauna am fost mai discreţi, dar vom ieşi şi noi să ne mai lăudăm. Toate utilajele sunt ale noastre, unde vedeţi că se lucrează şi că se face treabă în România sunt utilajele de la drumuri“, a spus Mircea Pop. Liviu Dragnea a zâmbit şi a răspuns că nu crede că cineva a pus sub semnul întrebării acţiunile drumarilor, dar a amintit că, în urmă cu două zile, cei de la CNADNR nu au fost deloc discreţi. „Eu le mulţumesc drumarilor care au contracte şi foarte bine că îşi fac treaba, este ceva foarte normal. În ceea ce priveşte că vă reproşaţi că aţi stat mai discreţi, eu cred că alaltăieri nu aţi fost deloc discreţi, adică s-a vorbit foarte mult despre companie, aţi avut o mediatizare foarte mare. A devenit foarte cunoscută Compania, a fost o reclamă gratuită foarte consistentă“, a conchis Dragnea.

 

Victor PONTA | prim-ministru

 

„Am vorbit cu d-l Pop – care nu era la Bâlea Lac, era la Cluj – l-am chemat în Bucureşti, vreau să verific ce s-a întâmplat cu conducerea CNADNR. Dacă într-adevăr se ţineau de petreceri, nu de deszăpeziri, da, îi dăm pe toţi afară.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*