Deșeurile, transformate în resurse

Peste 80 de studenți români și străini de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-au întrecut, în zilele de 7 și 8 decembrie, într-o competiție ce a vizat creativitatea în domeniile tehnic și artistic în cadrul proiectului „Deșeul ca resursă”.

Organizat sub forma unui concurs, evenimentul „Deșeul ca resursă” a vizat dezvoltarea, susţinerea şi promovarea de produse inovative având ca resurse principale deșeurile (atât cele industriale, cât și cele rezultate din constructii, activități casnice sau alte activități umane).

Secțiunile concursului au fost: Creația artistică (sculptură, colaj, tablou, obiect de design interior, ornament, corp de mobilier, instrument muzical etc.), Creația tehnică (dispozitiv, mecanism, instrument tehnic, aparat, instalație etc.) și Idei-concepte (graphic design, desen, machete etc.), prezentarea creaților realizându-se sub formă de model, prototip sau machetă.

Lucrările expuse la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au fost evaluate de două echipe de specialişti şi premiate de organizatori. Studenţii care au urcat pe primul podiul la cele trei secţiuni provin de la Facultăţile de Inginerie şi Ştiinţe Socio-Umane.

Astfel, la Secţiunea Idei-Concepte locul 1 a fost ocupat de echipa “Micii Meteorologi” formată din studentele Andreea Florea, Alexandra Sicoe, Adelina Solomon şi Andreea Solomon de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, la secţiunea Creaţie artistică locul 1 a fost adjudecat de echipa “Re-inventatoarele hârtiei” de la Facultatea de Inginerie (Ana-Maria Sabău, Roxana Gaga, Daniela Pantilimon, Elena Banciu). Modul de prezentare şi ideile proiectelor expuse au determinat juriul ca la secţiunea Creaţie tehnică să acorde două locuri I, pe podium urcând studentul Daniel Spătăcea de la Facultatea de Inginerie cu proiectul “Panou solar” şi echipa EcoIng cu proiectul “Model conceptual de gospodărie autosustenabilă pentru o familie cu 5 membri” format din Alexandru Olteanu, Alina Şoaită şi Cristian Ioan Nicolae.

“Implicarea studenţilor în astfel de activităţi nu face decât să ne bucure şi să ne determine să susţinem şi promovăm în continuare creaţiile, fie ele tehnice sau artistice. Prin acest proiect s-a realizat practic un cadru interacţional propice cultivării iniţiativei şi abilităţilor creative a studenţilor”, a declarant Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este finanțat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Tineretului și Sportului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*