Deszăpezirea continuă la Sibiu

În contextul noilor căderi de zăpadă și a codului galben în vigoare pentru temperaturi scăzute, primarul Astrid Fodor a convocat duminică, 8 ianuarie, comandamentul de iarnă constituit la nivel local pentru a analiza situația din teren și a dispus măsurile care se impun pentru o acțiune de deszăpezire mai eficientă.Astfel, cu sprijinul unor societăți comerciale cu spirit civic cărora le mulțumim cu această ocazie, s-au găsit soluții pentru a scoate în teren 23 de utilaje în total. Acestea includ pluguri, utilaje care împrăștie sare și nisip, dar și buldozere și camioane cu care s-a început transportul zăpezii acumulate. Două dintre cele 23 de utilaje intervin în stațiunea Păltiniș.

Apel către sibieni
În această seară și la noapte se va interveni cu prioritate ​pe principalele artere, dar și pe străzile unde sunt situate unități de învățământ pentru a elibera de zăpadă locuri de parcare. De asemenea, se va interveni în următoarele ore pentru eliberarea de zăpadă a principalelor parcări zonale. „Subliniem un aspect important: sibienii care dețin garaje sunt rugați să nu parcheze pe carosabil în aceste zile deoarece mașinile parcate împiedică acțiunea plugurilor și celorlalte utilaje, mai ales pe străzile înguste”, face apel Mirela Gligore, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Sibiu.

Având în vedere că​ de luni, 9 ianuarie reîncep cursurile unităților de învățământ, părinții care îș​i duc copii cu mașina la școală sunt rugați să​ plece din timp de acasă, luând în considerare condițiile meteo și faptul că în oraș se circulă în condiții de iarnă.
Amenzi pentru trotuare necurăţate de gheaţă şi zăpadă

În ceea ce privește deszăpezirea trotuarelor, Poliț​ia Locală și Serviciul de Administrare a Domeniului Public s-au concentrat pe înștiințarea sibienilor persoane fizice și juridice cu privire la obligația pe care o au de a curăța gheața și zăpada de pe trotuarele din zona locuinței sau firmei pe care o dețin pentru a evita accidentarea pietonilor. Cele două servicii publice au emis în ultimele 3 zile peste 900 de somații scrise către firme și către cetățenii care nu și-au curățat trotuarele. Remintim faptul că zăpada curățată de pe trotuar sau din curți NU se poate arunca pe carosabilul curățat cu eforturi de echipele de deszăpezire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*