Deszăpezirea este în grafic

Drumarii sibieni sunt pregătiți pentru deszăpezirea drumurilor județene. SC Drumuri și Poduri SA Sibiu are în administrare pe raza județului Sibiu 51 de drumuri  județene, totalizând 944 de km.

Pentru programul de deszăpezire și combatere a poleiului iarna 2016-2017, materialele antiderapante necesare sunt estimate la 8500 mc nisip și 3.000 tone de sare. Societatea acționează pentru deszăpezire cu 62 autobasculante, autospeciale și utilaje.

masini deszapezire

Pentru buna desfășurare a activităților de deszăpezire pe întreg teritoriul judetului Sibiu, s-au înființat șase baze de deszăpezire și cinci puncte de sprijin. Bazele sunt la Sibiu, S.U.T. Sibiu, Agnita, Dumbrăveni, Cârța și Șeica Mare, iar punctele de sprijin la Păltiniș, Păuca, Poiana Neamțului, Râu Sadului și Blăjel.

Arbori și parazăpezi

Totodată, în anul 2013, primăriile Loamneș (DJ 107B), Sadu DJ (105G) și Ocna Sibiului (DJ106T), împreună cu Direcția Silvică Sibiu, au plantat puieți pentru realizarea de perdele împotriva acumulărilor de zăpadă pe drumurile judeșene și comunale în lungime de 2.200 de metri. De asemenea, tot pentru protecția drumurilor împotriva acumulărilor de zăpadă, sunt prevazute montarea de parazăpezi metalici în lungime de 2.500 de metri pe DJ 106A Păltiniș, zona Vălari, și pe DJ106 T zona Topârcea – Ocna Sibiului. SC Drumuri și Poduri SA Sibiu are pe stoc cantitatea de sare de 400 tone și nisip 11.500mc, susține directorul general Nicolae Muntean.

Un comentariu

  1. rachiu de cacova neintors says:

    Dar babu Carabulea? Nu mai deszapezeste nimic?

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat