DEZAMĂGIRE! Primul meci în nocturnă pe Stadionul Municipal Sibiu a fost amânat!

Meciul dintre AFC Hermannstadt şi FCSB, care trebuia să se desfășoare în această seară, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, a fost amânat pentru mâine, spre nemulțumirea celor 12.000 de suporteri care au venit să vadă prima partidă pe nocturnă în arena sibiană.

Arbitrul Cătălin Popa (Piteşti) a amânat iniţial debutul jocului cu o oră din cauza terenului îngheţat, iar apoi a decis ca meciul să se dispute mâine, de la ora 14,00, când sunt aşteptate condiţii meteo mai favorabile. ”Accesul suporterilor se va face începând cu ora 12,00, în baza biletului, chiar dacă acesta a fost rupt”, a precizat clubul sibian.

Suporterii au fost înfuriați pe bună dreptate, iar Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, s-a declarat dezamăgit de decizia arbitrilor și spune că este vorba de rea voință.

Preşedintele clubului sibian a declarat că i s-ar fi părut corect ca brigada de arbitri să tragă semnalul de alarmă încă de la ora 16:00, când a fost inspectat terenul. „Sunt foarte dezamăgit pentru cele ce s-au întâmplat. Până la un moment dat lucrurile au decurs foarte bine şi normal. În această dimineaţă, la 9:30-10:00, am început să degajăm terenul de zăpadă. Terenul era moale. Evident că, în momentul în care am intrat cu utilajele, cu „lama”, au fost unele porţiuni cu zăpadă bătătorită. A fost şi soare în jurul prânzului, terenul chiar era moale. N-au fost niciun fel de probleme. Arbitrii au intrat pe teren în momentul în care au venit. I-am întrebat cu ce culoare vor să trasăm terenul, dacă vor cu galben, sau roşu, ne-au spus că e bine cu alb. În acel moment, din punctul meu de vedere, trebuiau să ne spună: „Aveţi grijă că sunt acele porţiuni de zăpadă! Degajaţi-le!” Aveam timp suficient, ne puteam mobiliza şi o puteam rezolva. Faptul că au stat două ore şi jumătate, n-au spus nimic, iar după aceea au luat acea decizie, când în tribune erau 12.000 de oameni, care stăteau în frig, care au venit să vadă acest joc. Aceşti oameni au venit să vadă acest meci al Sibiului, echipa lor favorită. Din punctul meu de vedere, brigada de arbitri trebuie să-şi asume această decizie. La ora actuală, nicăieri în ţară nu am văzut un stadion atât de plin ca la Sibiu”, a declarat Teodor Birţ.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce nu a amânat partida AFC Hermannstadt – FCSB, din sferturile de finală ale Cupei României, deoarece Administraţia Naţională de Meteorologie nu a emis cod portocaliu de de viscol şi temperaturi scăzute la Sibiu. Şeful FRF a explicat că la Craiova şi Botoşani există avertizare meteo şi de aceea partidele CS Universitatea Craiova – Dinamo şi FC Botoşani – CSM Poli Iaşi au fost amânate. „E o decizie luată la nivelul Direcţiei de Competiţii care respectă regulamentul, cel care spune că atât timp cât nu ai un caz de forţă majoră nu poţi să amâni un meci. Judeţul Sibiu nu este sub un cod portocaliu de atenţionare meteo”, a spus Burleanu.

Gigi Becali a oferit şi el o reacţie după ce partida dintre FC Hermannstadt şi FCSB a fost amânată din cauza vremii. „Nu e că nu se pricepe Burleanu la fotbal… s-au amânat toate meciurile din Divizia B, toate meciurile de Cupă! Noi am făcut cerere să amânăm. Nu are rost să mă enervez, asta e situaţia. Nu pot să mai spun mai nimic. M-a lăsat mut răutatea şi duşmănia acestui om. Dacă el poate să îşi permită, şi văd că poate, să batjocoreşti o echipa că Steaua… e mult, e foarte mult. Că Felix Grigore, că regulamentul, că arbitrii, nu ştiu ce o să spună. Cert este că singură echipă care nu a avut meciul amânat e Steaua. S-a amânat şi etapă din Liga 1. Noi jucăm în orice condiţii. I-am spus lui Mihai Stoica: ‘Jucăm în orice condiţii. Să câştige Hermannstadt şi cu asta basta. Ne mai intereseaa pe noi Cupa?’. Eu respect regulamentul. I-am spus lui MM: ‘Du-te la arbitrii şi spune-le că jucăm în orice condiţii. Ce facem, stăm acolo degeaba încă 24 de ore?’ E ordin! Hermannstadt vrea, noi vrem, dar arbitrii ascultă de Burleanu”, a declarat Becali la Pro X.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*