Dezbatere ca la Oxford

Îndrumaţi de câţiva profesori universitari, studenţii sibieni au încercat să stabilească dacă este bine sau nu ca amenzile să fie direct proporţionale cu veniturile populaţiei.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată la Sibiu de către Asociaţia Română de Dezbatere, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Asociaţia Euroatlantică pentru Diplomaţie. „Proiectul «Closer to Oxford» este un proiect pe care îl desfăşurăm în şapte centre universitare, atât din România, cât şi din Moldova. Este pentru prima dată în Sibiu. Întotdeauna e greu să înclini balanţa în favoarea unui subiect cum este şi tema de astăzi, aceea ca amenzile să fie direct proporţionale cu veniturile. Este o practică care în unele state din UE este aplicată, în majoritatea nu este aplicată şi întotdeauna sunt atât păreri pro, cât şi păreri contra“, a explicat George Manea, coordonatorul regional al proiectului.

Trei etape

Acest proiect a avut o fază de dezbatere online, în care tinerii s-au înregistrat şi au participat la discuţii, iar cei mai buni 16 din oraş s-au calificat pentru un seminar de dezbatere şi lectură critică. În cadrul acestui seminar, au fost selectaţi cei mai buni studenţi, care au participat miercuri la dezbaterea publică, alături de Alin Mantea, doctorand în economie, şi Laura Maria Crăciuneanu, doctor în drept internaţional public la ULBS. Proiectul durează un an de zile şi cuprinde trei moţiuni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*