Dezvoltarea Sibiului ca zonă turistică, un subiect în vizorul comisarilor europeni

Domeniul schiabil Munții Făgăraș a reprezentat una dintre temele abordate de Ministrul Turismului, Bogdan Trif, la întâlnirea cu Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Industrie, Antreprenoriat și Turism.

“Am convingerea că de acum perspectiva abordării strategiei turismului în România depășește granițele țării noastre, iar dezvoltarea acestui domeniu trebuie să fie în concordanță cu politicile europene. Colaborarea strânsă dintre autoritățile române și UE devine o necesitate, mai ales că dinamica societăților ne obligă să gândim turismul la o scară mult mai largă. România are un potenţial major, iar acest lucru este apreciat și de Europa, implicit de unul dintre cei mai importanți comisari ai Comisiei Europene. De aceea, pe cât de onorantă, pe atât de oportună a fost vizita doamnei Elzbieta Bienkowska la Ministerul Turismului, cu care am discutat despre multe dintre proiectele pe care îmi doresc să le lansez cât de curând în calitate de ministru. Am fost încântat de disponibilitatea și deschiderea cu care comisarul european a tratat fiecare subiect pe care l-am abordat. Am vorbit și despre domeniul schiabil Munții Făgăraș, implicit despre pârtia de la Bâlea, un proiect care va duce la dublarea capacităţii schiabile din România și prin intermediul căruia Sibiul se va dezvolta foarte mult. Îmi doresc să văd aceeași disponibilitate pentru proiecte și investiții în turism şi la Sibiu din partea autorităților locale și aștept propuneri din partea acestora, mai ales că avem, de acum, o ușă deschisă pentru colaborarea cu autoritățile”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Industria turismului, pe agenda de priorități la nivel național și european

“Este obligatoriu ca România să fie pregătită pentru noua alocare 2021-2027 a UE, mai ales că o parte importantă din acest buget va fi direcționată către turism. Vreau să expun această abordare autorităților, pentru că este esenţial modul în care își vor raporta de acum potențialul turistic din perspectiva de atragere de fonduri. Am discutat cu doamna Bienkowska atât la conferința «Connecting Europe through Innovation», cât și la întâlnirea de după conferință, la prânz, despre potențialul turistic al țării noastre și despre necesitatea dezvoltării zonelor turistice din România. Țara noastră trebuie să devină lider regional pe harta turistică”, a mai spus Trif.

Conferința “Connecting Europe through Innovation” a fost organizată pe 17 mai, la București de europarlamentarul Claudia Țapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei și Ministerul Turismului. La eveniment au participat înalți reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European și membri ai Guvernului României, precum și unele dintre cele mai importante organizații europene din domeniul turismului și al transporturilor, cu scopul de a discuta despre aportul tehnologiei la îmbunătățirea serviciilor de turism și transport în era digitală, potrivit unui comunicat de presă remis de PSD Sibiu, organizație condusă de Bogdan Trif.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*