DGASPC: Marea relaxare e de fapt marea provocare pentru cei din centre. Viziere pentru beneficiari

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu i-a dotat cu viziere şi pe beneficiarii din centre, pentru a preveni extinderea pandemiei de COVID-19, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Laura Vîlsan.

„Odată cu instituirea stării de alertă, serviciile sociale intră într-o nouă etapă, din punctul meu de vedere mult, mult mai periculoasă, hazardul nefiind o opţiune în gestionarea pandemiei. ‘Marea relaxare’ e de fapt ‘marea provocare’ pentru angajaţi, beneficiari, conducători de Centru. Această relaxare poate determina activarea unui vulcan social a cărui lavă ucigaşă îşi va cere tributul vieţii multora. Ceea ce se impune cu necesitate este ridicarea gradului de conştienţă privind riscurile la care suntem supuşi cu toţii. Fiind in plină pandemie, pentru că virusul nu a plecat pe Marte să o colonizeze, este benefic sa nu cădem pradă erorii unui optimism care va genera indubitabil propagarea extrem de rapidă a SARS-CoV-2 în centrele noastre. Iar eu nu vreau să înroşim harta judeţului cu astfel de cazuri!”, a declarat Laura Vîlsan, pe pagina sa de socializare.

Potrivit sursei citate de Agerpres, beneficiarii au primit viziere, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare din Sibiu.

„Distribuirea vizierelor beneficiarilor noştri, mulţumită lui Ciprian Ciocan, preşedintele Fundaţiei Comunitare Sibiu, care a răspuns cu toată deschiderea solicitării mele, este un pas concret şi important pe care îl facem pentru prevenirea pandemiei in rândul serviciile sociale sibiene. Urmează ca fiecare conducător de centru să realizeze Planul de continuitate a activităţii şi a măsurilor necesare pentru a realiza un echilibru intre drepturile pe care le au angajaţii şi beneficiarii şi limitările/restricţiile care se impun cu prioritate! Pentru că nota finală a neaplicării şi nerespectării unor măsuri de siguranţă pe care le impune această ‘relaxare’ va fi extrem de costisitoare pentru noi toţi. Până la urmă, dreptului la viaţă i se subordonează oricare alte drepturi şi libertăţi fundamentale!”, a mai spus Laura Vîlsan.

Directorul DGASPC Sibiu se numără printre voluntarii care au confecţionat viziere în judeţul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*