“Dincolo de dans”înpremierăabsolută la Teatrul de Balet Sibiu

TylerGilstrapCoregrafulnewyorkez Davis Robertson, directorartistic al Joffrey Ballet Concert Grup,monteazăpentru prima datăînRomânia, la Teatrul de Balet Sibiu,spectacolul de baletneoclasic“Dincolo de dans”. Cu o abordarecoregraficăinedită, gândităsăsurprindăşisăpoartepubliculdincolo de spaţiulclasic al sceneipentru o explorarecompletă a sensurilorşi a simţurilor, spectacolul“Dincolo de dans” este a patrapremierăpe care baletulsibian o prezintăpubliculuiînacest an, după“Sînt o babăcomunistă !”, “La fille mal gardee”şi“Geneza”. Spectacolul“Dincolo de dans” va avealocmiercuri, 14 octombrie 2015, de la ora 19:00, la Casa de CulturăaSindicatelor Sibiu. Rolurile solistice vor fi interpretate de Gabriella Delgado Hughes (SUA), Yvonne Slingerland (Spania), Ovidiu Matei Iancu (România) şi Elliot Bourke (Australia).

Biletele pot fi cumpărate de la punctul de vânzarebiletesituatînCentrul de InformareTuristicădincadrulPrimărieiMunicipiului Sibiu (Piaţa Mare, intrarea F), online de pesiteul bilet.ro sau pot fi rezervate online pesiteuloficial al TBS www.sibiuballet.ro/biletesautelefonic la numărul de telefon 0269229627.

Originardin New York SUA, Davis Robertson este înprezentdirectorartistic al cunoscuteişcoli de balet Joffrey Ballet Concert Group New York. A dansat la Joffrey Ballet mai bine de zeceani. În SUA a dansatpe Broadway şipentru Miami City Ballet, David ParsonsCompany, Pennsylvania Ballet, LarLubovitch, TwylaTharp. De-alungulcarierei de dansatora interpretatrolurisolisticeîncoregrafiicreate de coregrafiamericanicelebri Robert Joffrey, George Balanchine, John Cranko, Kurt Joos, DavidParson. Davis Robertson ajucat de asemeneaîn filme, seriale de televiziuneşispectacolepe Broadway, precum“Save the last dance”, “The Company”, “Law and order”, “Movin’ out”, “Dirty Dancing”. A fostde asemenea membru al coDavisRobertsonmpaniei de balet a MetropolitanOpera New York,perioadăîn care a avutşansasălucrezecucoregraficunoscuţiprecum Anthony Minghella, Carolyn Choa, Julie Taymore, Christopher WheeldonşiAlexeiRatmansky. Cariera artistică e completatăde activitatea sa coregrafică. A creatcoregrafiipentrucele mai importante companiişişcoli de dans din SUA şi nu numai, precum: Joffrey Ballet, MikhailBaryshnikov, Milwaukee Ballet, Gus Giordano Jazz Dance, Chicago Symphony Orchestra şiBalshoi Ballet Academy. Pentruspectacolul“Dincolo de dans”,createxclusivpentruTeatrul de Balet Sibiu, dinstaffulartistic face parte încalitatede asistentcoregrafieşicoregrafa Tyler Gilstrap.

Tyler Gilstrap, coregrafasociatpentruJocurileOlimpice de la Soci 2014
Licenţiatăîn dans la SouthernMethodistUniversity SUA, Tyler Gilstrap este membru fondator al Battleworks Dance Company, companie condusă de Robert Battle. În 2014 a fost coregraf asociat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Timp de trei ani consecutivi a semnat coregrafia pentru Festivalul de la San Remo, Italia. A dansat în calitate de artist invitat alături de Bavaria State Opera, New York Theatre Ballet, Amy Marshal Dance Company, Irish Modern Dance Theatre, etc. A predat cursuri de improvizaţie, dans contemporan şi dans modern în SUA, Germania, Italia, Rusia şi Ungaria.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*