Direcția pentru Cultură va verifica lucrările ilegale de pe strada Șelarilor

Inspectorii Direcției pentru Cultură încă nu au verificat în teren situația semnalată de jurnaliștii Mesagerului de Sibiu la sfârșitul săptămânii trecute.

Mesagerul de Sibiu a relatat, vineri, că o echipă de muncitori lucrează la înlocuirea acoperișului casei unde a locuit memorandistul Ioan Piuariu-Molnar, situată în vecinătatea Bisericii Franciscane. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a anunțat că instituția va sesiza Poliția în acest caz. „Biroul Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale a verificat în teren situația semnalată pe strada Șelarilor nr. 4. Inspectorii au constatat că la adresa menționată se efectuează lucrări de construire constând în schimbarea învelitorii acoperișului, precum și diverse lucrări de amenajări interioare. Primăria Sibiu nu a eliberat autorizație de construire pentru aceste lucrări. Având în vedere că este vorba de un imobil cu însemnătate istorică, situat într-o zonă protejată, lucrările neautorizate reprezintă infracțiune. Prin urmare, Poliția Locală va transmite o sesizare Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu“, a precizat Gligore.

Reprezentanții Poliției județene ne-au declarat că nu au primit încă oficial sesizarea din partea Poliției Locale. „Sesizarea a fost transmisă de către Poliția Locală, prin poștă, din data de vineri, 9 martie”, afirmă Mirela Gligore.

Pe de altă parte, Direcția Județeană pentru Cultură confirmă că lucrările de pe strada Șelarilor nu au fost avizate. „DJC Sibiu nu a dat aviz pentru lucrările de intervenţie aflate în desfăşurare la imobilul aflat pe str. Şelarilor nr. 4. DJC Sibiu va întreprinde o verificare la faţa locului şi va întocmi un proces verbal de constatare; va notifica organele abilitate în ceea ce priveşte situaţia imobilului situat pe str. Şelarilor nr. 4, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un răspuns transmis redacției Mesagerul de Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat