Directorul Aeroportului Cluj: În 7-8 ani vor exista zboruri spre New York

Directorul Aeroportului “Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo, afirmă că, după finalizarea extinderii pistei aeroportului până la 3.500 de metri, vor putea fi introduse zboruri intercontinentale şi estimează că peste şapte-opt ani vor exista curse aeriene de la Cluj-Napoca spre New York.

Ciceo, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că se continuă demersurile pentru extinderea pistei la 3.500 de metri şi se lucrează la devierea râului Someş, parte a proiectului, transmite MEDIAFAX. “În acest an ne apropiem de un trafic de aproximativ 1,2 milioane de pasageri pe Aeroportul Internaţional «Avram Iancu», datorită noilor companii aeriene care au optat pentru Cluj şi a noii piste, de 2.100 de metri, prima etapă a pistei de 3.500 de metri. Continuăm demersurile de extindere a pistei până la 3.500 de metri, iar după finalizarea acestui proiect vom avea zboruri Cluj-Napoca – New York, există potenţial în acest sens şi estimăm că în cel puţin şapte-opt ani vor putea fi operate primele astfel de zboruri. Se lucrează acum la devierea râului Someş, parte a proiectului de extindere a pistei”, a spus Ciceo.

aeroport cluj

Potrivit acestuia, de pe aeroportul clujean vor fi operate, în premieră, începând de anul viitor, zboruri spre capitala Suediei, Stockholm.

Etichete:

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat