Silvestru Tomuţă, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, este cercetat pentru luare de mită de către procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Alba Iulia.

 

La mijlocul săptămânii, Tomuţă a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi. Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea sa pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile, se arată într-un comunicat al DNA.

500 la instituţie, 2.000 la director

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul ar fi pretins de la denunţător – care este reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu – să îi remită lunar suma de 2.000 de euro, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase. De altfel, cuantumul chiriei era de 500 de euro lunar, modic în comparaţie cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*