DNA a reținut-o pe directoarea administrativă a Consiliului Județean Sibiu. Alți patru șefi din instituție, sub control judiciar | ACTUALIZARE

Directoarea serviciului administrativ din Consiliul Județean (CJ) Sibiu, Ana Kraus, a fost reținută de DNA și alți patru directori și șefi de servicii din instituție au fost puși sub control judiciar.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES, că directoarea de la CJ Sibiu a fost reținută și ceilalți patru angajați se află sub control judiciar, după descinderea de ieri de la sediul instituției sibiene. Consiliul Judeţean Sibiu a confirmat măsura și a anunțat că aşteaptă din partea DNA Alba Iulia un document oficial cu măsurile care s-au dispus cu privire la angajaţii Consiliului Judeţean Sibiu chemaţi la audieri. „Persoanele asupra cărora s-a dispus control judiciar nu au niciun impediment să îşi desfăşoare activitatea în continuare. Aşteptăm să vedem ce se dispune şi în cazul doamnei Ana Kraus, care se află încă la DNA Alba Iulia. Legea prevede că se suspendă contractul de muncă doar dacă persoana se află în arest preventiv sau în arest la domiciliu”, a precizat Ioana Căpățînă, purtătoarea de cuvânt a instituției. Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat că Ana Kraus și Valentin Vasilescu, doi dintre angajații vizați de cercetări, se află în concediu.

Procurorii anticorupție au plecat din sediul Consiliului Județean în această dimineață, în jurul orei 2.00. Ei au ridicat copii după mai multe documente. Ieri și astăzi au fost duși la audieri doi directori și trei șefi de serviciu din cadrul instituției: Ioan Stoica, directorul executiv al Direcției Economice, Elena Cornelia Oancea, șefa Serviciului Financiar-Contabilitate, Valentin Vasilescu, director executiv la Direcția Informatică, Relații Publice și Resurse Umane, Marius Crăcea, șeful Serviciului Relații Publice, CIC și Informatică, și Ana Kraus, șefa Serviciului Administrativ, PSI și Protocol.

perchezitii_DNA

Direcția Națională Anticorupție a transmis, ieri, printr-un comunicat de presă, că procurorii au efectuat percheziții în 11 locații situate în municipiul Sibiu – dintre care una este sediul unei instituții publice, iar celelalte, sedii ale unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice – într-un dosar privind infracțiuni de corupție și asimilate acestora, comise în perioada 2011 – 2015. Reprezentanții CJS au declarat că este vorba de o anchetă care se referă la activitatea fostei conduceri și care nu afectează activitatea curentă a instituției.


Află mai multe:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*