DNA continuă ancheta privind contractele Primăriei Sibiu cu firma Coral Impex

Șefa Serviciului Gospodărire din cadrul Primăriei Sibiu, Felicia Baba, a fost audiată ieri de procurori în privința contractelor încheiate pentru dezinsecție și deratizare.

Procurorii anticorupție desfășoară o anchetă în șase județe, existând suspiciuni că anumiți funcționari publici ar fi primit șpăgi de la firma prahoveană Coral Impex SRL pentru atribuirea acestor lucrări. La Sibiu, cel puțin deocamdată, cercetările o vizează pe Felicia Baba, șefa Serviciului Gospodărire şi Protecţia Mediului, care la începutul acestui an a ocupat funcția de director interimar al Direcției Tehnice. În acest sens, DNA a descins cu mascații, ieri dimineață, la Primăria Sibiu, iar mai târziu Baba a fost audiată.

Cercetările continuă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat pentru Mesagerul de Sibiu că perchezițiile s-au încheiat, anchetatorii au ridicat documentele de care aveau nevoie, iar Felicia Baba nu a fost pusă sub acuzare sau reținută, ci se află acum la serviciu. „Ni s-au solicitat copii certificate după documentele legate de contract, mai exact textul contractului și documentele de plată aferente. Nici nu s-a pus problema (să fie reținută Felicia Baba – n.red.)“.

DSC_0016

Felicia Baba conduce din 2012 Serviciul Gospodărire şi Protecţia Mediului, printre atribuțiile căruia se regăsește organizarea şi coordonarea activității de deratizare, dezinsecţie, dezinfecție pe teritoriul municipiului Sibiu.

În ultimii ani, SC Coral Impex SRL a avut contracte în valoare de peste 300.000 de lei cu municipalitatea sibiană, atribuite în urma procedurii de cerere de ofertă. De altfel, o nouă acțiune de dezinsecție și deratizare este programată în perioada 9-12 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*