Doar amenzi pentru mașinile parcate aiurea

Din această săptămână, în Sibiu nu se mai ridică maşinile parcate neregulamentar, dar şoferii primesc în continuare amenzi dacă nu respectă legea.

masina ridicata Piata CibinSC Pieţe SA a încetat operaţiunea, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) care afirmă că nu este de competența consiliilor locale să reglementeze ridicarea mașinilor. Angajații care ridicau mașinile parcate ilegal riscă să-și piardă locurile de muncă. „Problema este că 18 oameni vor rămâne fără serviciu. Cei 18 oameni aveau o activitate exclusiv legată de ridicatul mașinilor. Noi am sistat activitatea Biroului de Ridicări Auto”, a menționat Astrid Cora Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Trase pe dreapta

Aceasta avertizează că se vor da amenzi celor ce nu parchează regulamentar în oraș. „Poliția Locală și cei de la Domeniul Public vor aplica amenzi, dar ele nu sunt așa de impresionante pentru cei care au o situație financiară bună. Mai mult se simțeau afectați de ridicarea mașinilor”, a mai spus Fodor. Cei 18 angajați ai Biroului de Ridicări Auto au plecat, deocamdată, în concediu de odihnă. Societatea aflată în subordinea Consiliului Local folosea zilnic două utilaje foarte costisitoare, unul achiziţionat de municipalitate, celălalt din bugetul firmei, care au fost trase pe dreapta.

Fodor, surprinsă

ÎCCJ a admis, luni, recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a stabilit că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate sau oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. „Așteptăm reacția Guvernului. Nu înțeleg de ce Avocatul Poporului nu s-a sesizat până acum. Ordonanța și regulamentul au fost în vigoare din 2002, iar noi am aprobat hotărârea de Consiliul Local privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în 2009“, a conchis edilul-șef. (C.P.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*