Doar nouă proiecte propuse de sibieni pentru bugetarea participativă. Primarul Fodor: Bilanțul este bun!

Bugetarea participativă 2018 la final: nouă proiecte de la sibieni, pentru sibieni. Deși au fost puse la bătaie sume mari, implicarea cetățenească rămâne redusă. Spre mulțumirea edilului-șef.

Programul de bugetare participativă 2018 se va încheia mâine, 30 noiembrie, cu publicarea proiectelor care au fost selectate în etapa finală de vot, Primăria Sibiu urmând să aloce fonduri din bugetul local și să le implementeze. Acestea pot fi consultate pe site-ul programului.

Scurtă descriere a proiectelor selectate, în ordinea voturilor obținute:

1. INSTALAREA DE DELIMITATOARE PENTRU PISTELE DE BICICLETE în vederea creșterii siguranței bicicliștilor, locația de amplasare a acestora urmând să fie stabilită ulterior.

2. TRECERI DE PIETONI ILUMINATE INTELIGENT pentru a crește vizibilitatea lor și pentru o mai mare siguranță pentru pietonii care traversează. Proiectul pilot va fi realizat pe bulevardul Mihai Viteazu.

3. MÂINILE CURATE SALVEAZĂ VIEȚI! – Împreună cu dotarea școlilor cu dozatoare de săpun lichid, o sarcină care în prezent aparține conducerii școlilor, proiectul selectat prevede ca voluntarii Asociației Pro Pediatria și cei ai Spitalului Clinic de Pediatrie să prezinte elevilor modul corect de spălare a mâinilor, o măsură importantă pentru menținerea sănătății.

4. SMART CITY BUS – dezvoltarea unei aplicații mobile care să ofere informații călătorilor în timp real despre timpul de sosire în stație a autobuzelor

5. SIBIUL VERDE este un proiect care propune ca trotuarele late să fie amenajate cu arbori, zone verzi, creând coridoare verzi de deplasare pietonală

6. ART PARC prevede dotarea cu mobilier a unui mal al parcului Cetății, înspre Cazarma 90. În acestă locație se va amplasa mobilier urban cu forme creative care să transforme locul într-o zonă de odihnă și petrecere a timpului liber.

7. MODERNIZAREA PARCULUI PIAȚA CLUJ presupune crearea unor zone de odihnă și a unor spații de joacă noi.

8. DOTAREA CURȚILOR GRĂDINIȚELOR ȘI ȘCOLILOR CU JOCURI EDUCATIVE PLAYFORM

9. ECRANE LED DE ÎNALTĂ REZOLUȚIE – O NOUĂ VIAȚĂ PENTRU PASAJUL BULEVARD i proiectul propune amplasarea pe zidurile pasajului a unor ecrane LED care care să redea imagini și să creeze o atmosferă mai plăcută în pasajul subteran.

Proiectele selectate însumează un buget estimat de 1.067.000 euro.

Bilanț în cifre al programului de bugetare participativă:

– 152 de proiecte depuse de sibieni însumând un buget estimativ de 12,3 milioane Euro

– 3087 de conturi create pe platforma de bugetare participativă

– 142 de voturi exprimate în prima etapă

– 994 de voturi exprimate de sibieni în a doua etapă

“Pentru prima ediție, bilanțul este bun. Sper într-o participare mai largă a sibienilor în următoarele ediții, odată ce prind încredere în program. Bugetarea participativă este modul Primăriei Sibiu de a deschide administrarea orașului către comunitate, întrebând locuitorii despre proiectele pe care și le doresc ei pentru orașul lor”, a declarat primarul Astrid Fodor, într-un comunicat de presă.

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – Bugetarea participativă la primul hop: nici o firmă interesată de modernizarea pasajului pietonal de la Continental Forum

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*