Domeniul schiabil din masivul Făgăraș, prilej de gâlceavă între autoritățile locale din trei județe și Ministerul Turismului

Proiectul domeniului schiabil din zona Bâlea – Capra a fost abandonat de ministrul sibian al Turismului, Bogdan Trif, susține Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra.

Reprezentanții acestei asociații afirmă că demersurile s-au blocat din cauză că Trif „a întors spatele” proiectului.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și vicepremierul Daniel Suciu s-au aflat vineri la Sibiu

Declarația vine în urma conferinței de presă susținute vineri, 5 aprilie, de ministrul Bogdan Trif și vicepremierul Daniel Suciu. „Domnul ministru al Turismului, Bogdan Trif, spune că împinge căruța în vederea implementării proiectului care propune realizarea unui domeniu schiabil în masivul Făgăraș, întrucât asociația este de vină că nu a depus studiul de fezabilitate necesar în vederea finanțării acestuia. Efortul financiar în vederea întocmirii studiului de fezabilitate necesar finanțării de la bugetul de stat conform HG 558/2017 nu este posibil dacă ne raportăm la bugetele pe care le au, la ora actuală, membrii asociați ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra. Ce omite însă domnul ministru este demn de un film științifico-fantastic! De anul trecut, din 19 februarie 2018, a întors spatele la solicitarea Asociației de a sprijini demersurile care făceau eligibil proiectul nr. 1 de interes național. Aducem la cunoștință și pe această cale cetățenilor, inclusiv «ministrului-căruțaș», că Ministerul Turismului poate oferi sprijin pentru implementarea unor astfel de inițiative prin mecanismele care le deține. Domnule ministru, este atributul Guvernului în nominalizarea proiectului ca proiect strategic care se implementează prin parteneriatul public-privat”, se arată într-un comunicat al ADI Monte Făgăraș Bîlea-Capra.

Totodată, președintele asociației, Lucian Dumitra, îi cere Danielei Cîmpean o dezbatere publică pe tema proiectului. „Referitor la sugestia domnului vicepremier Daniel Vasile Suciu de a găsi sprijin la Consiliul Județean Sibiu în vederea susținerii implementării proiectului, am solicitat public, în scris, în 2017, doamnei președinte Daniela Cîmpean o dezbatere publică în acest sens. Rezultatul a fost unul singur, la rectificarea bugetară a retras alocația pentru proiect. Doamnă președinte, în cazul în care doriți să sprijiniți acest proiect, așa cum ați promis în campanie, acceptați dezbaterea publică la care v-am invitat!”, conchide acesta.

Membrii fondatori ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra sunt Consiliul Local Arefu (Argeș) și Consiliul Local Cîrțișoara (Sibiu), iar membrii asociați: Consiliul Local Avrig (Sibiu), Consiliul Local Porumbacu de Jos (Sibiu), Consiliul Local Arpașu de Jos (Sibiu), Consiliul Local Ucea (Brașov), Consiliul Local Viștea (Brașov), Consiliul Local Drăguș (Brașov), Consiliul Local Albeștii de Argeș (Argeș), Consiliul Local Cicănești (Argeș), Consiliul Local Sălătrucu (Argeș), Consiliul Local Valea Iașului (ArgeșG) și Consiliul Local Valea Danului (Argeș), potrivit site-ului oficial montefagaras.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*