Donatie de Viena

 

Aparatură medicală şi piese de mobilier au fost donate celor trei spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumofiziologie şi Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda“, precum şi la Spitalul Orăşenesc Agnita, căminul pentru persoane vârstnice din Agnita şi centrul medical de permanenţă Avrig, alături de primăria oraşului Avrig şi şcoala din localitate.

 

Nouă camioane

 

Donaţia a venit în urma dezafectării spitalului „Kaiserin Elisabeth“ din Viena. „La acţiunea de demontare şi încărcare a obiectelor donate au participat 24 de persoane din România, opt deţinuţi de la penitenciarul Wien-Simmering şi 20 de voluntari de la Team Austria. Au fost expediate circa 5.000 de articole, valoarea totală a proiectului, care include maşinile de gunoi, transportul la Sibiu a celor nouă camioane de 20 tone, cazarea şi masa, fiind estimată la 200.000 de euro, conform protocolului de colaborare cu primăria din Viena”, a precizat dipl. ing. Gabriel Tischer, manager de proiecte sociale al Fundaţiei Au-Ro Austria Pro România.

 

La inventar

 

Bunurile primite constau în dulapuri pentru vestiar, mese, etajere, scaune pentru holuri, scaune de birou, televizoare, frigidere, răcitoare, cărucioare pentru transportul lenjeriei, stative pentru perfuzii, canapele, saltele, rafturi metalice, mobilier de inox cu chiuvetă, chiuvete de porţelan, cabine de duş, maşini de spălat vase, maşini industriale de spălat şi uscat rufe, respectiv negatoscoape pentru Spitalul TBC. Toate au fost preluate de către o echipă pentru a fi inventariate şi în cel mai scurt timp vor fi date spre utilizare. „Mulţumim public doamnei Barbara Wiebke Schöfnagel, Ambasadei Austriei şi Fundaţiei Au-Ro Austria Pro România pentru iniţiativa şi demersurile făcute ca această donaţie să ajungă din Viena la Sibiu şi credem că vom continua acest tip de colaborare”, a spus Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean. Avrigul a primit mobilier pentru şcoală, primărie şi Centrul Medical de Permanenţă. În plus, la Avrig au ajuns două maşini de salubritate în perfectă stare de funcţionare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*