Două gospodării din Scoreiu, afectate de un incendiu

În cursul nopții, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu și ai Punctului de lucru Avrig au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de serviciu și un echipaj SMURD în satul Scoreiu, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei gospodării și acoperișul unei case de locuit a gospodăriei învecinate.

Incendiul a pornit de la o sobă amplasată într-o anexă improvizată a unui vecin care se afla în imediata apropiere a casei de locuit a altui vecin. Lângă această sobă se afla o cantitate mare de lemne, precum și diverse materiale depozitate.

foto: arhiva

La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta la anexa unei gospodării și se propagase la întreg acoperișul casei celei de-a doua gospodării.

S-a intervenit prompt pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Din gospodăria unde a pornit incendiul a ars anexa pe o suprafață de aproximativ 50 mp și circa 300 kg de lemn pentru foc, iar din a doua gospodărie a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp, au fost deteriorate încăperile a două dormitoare și o bucătărie, precum și elementele de mobilier din acestea.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al supraîncălzirii sobei din anexă în contact cu lemnul aflat în imediata apropiere, informează Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*