Marea majoritate a primarilor PSD din județ s-au săturat de dictatura lui Ioan Cindrea, fostul președinte al PSD Sibiu și omul din spatele președintelui interimar Ovidiu Sitterli, și cea a lui Gheorghe Suditu, președintele organizației municipale a PSD Sibiu. Aleșii social-democrați s-au dus duminică, la București, pentru a-i cere președintelui Liviu Dragnea îndepărtarea lui Sitterli și a lui Suditu de la conducerea PSD Sibiu.

Revolta primarilor

Primarii contactați de Mesagerul de Sibiu susțin că rezultatul alegerilor parlamentare a fost un semnal clar că PSD Sibiu trebuie să se schimbe, după ce PNL a reușit să câștige votul politic pe județ. Mai mult, primarii consideră că trebuie să aibă un rol important în conducerea organizației județene a PSD Sibiu. Potrivit acestora, Dragnea a recunoscut că „Ioan Cindrea nu e o soluție în PSD, nici pentru prezent, nici pentru viitor“. În consecință, conducerea centrală a PSD a decis să dizolve Biroul Permanent Județean al PSD Sibiu. În loc, s-a convenit asupra unei noi propuneri de birou din care să facă parte toți primarii PSD din județ, parlamentarii și consilierii județeni. Practic, la această oră, organizația județeană nu mai are nici un for de conducere.

Manevre cu Sitterli

Din vechiul BPJ făceau parte doar oamenii lui Cindrea și cei ai lui Suditu și doar doi primari. Aleșii locali au cerut, de asemenea, dizolvarea conducerii organizației municipale și plecarea lui Gheorghe Suditu, pentru că „a «închis» organizația și că PSD Sibiu nu are rezultate în municipiul Sibiu“. Primarii vor reorganizarea forului municipal și atragerea de noi membri, valoroși, cu o nouă viziune. O altă nemulțumire transmisă lui Liviu Dragnea a fost legată de numirea prefectului Lucian Radu și subprefectului Olimpia Prislopean, după ce Ovidiu Sitterli a ascuns numele noului prefect până în ultima clipă și le-a transmis primarilor că nu are nici o propunere expresă.

Primarii îl cer pe Trif

Numele vehiculat de primari pentru a prelua conducerea PSD Sibiu este Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu. În vârstă de 40 de ani, demnitarul sibian s-a remarcat în ultimii ani prin derularea unor proiecte menite să rezolve problemele de mediu ale județului. Din februarie 2013 și până în martie 2016, Trif a fost șeful Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, ducând instituția pe primul loc în țară la accesarea fondurilor nerambursabile, după care a fost numit în funcția de comisar general al Gărzii de Mediu.

2 comentarii

  1. Pingback: Ziarul Mesagerul de Sibiu – Sitterli încearcă să explice de ce a „decapitat” Bucureștiul conducerea PSD Sibiu

  2. Maria a scris:

    In sfarsit o propunere inteleapta pentru PSD Sibiu si pentru PSD la nivel national!!

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*