Drapelul României, arborat în Masivul Făgăraș împotriva memorandumului lui Cioloș

Deputatul PSD, Eugen Neață, a arborat, sâmbătă, drapelul României pe Transfăgărășan, la Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, așa cum a afirmat în declarația politică pe care a prezentat-o în Camera Deputaților, în data de 26 iunie.

Parlamentarul cere Guvernului României să analizeze modul prin care Memorandumul întocmit și aprobat de Dacian Cioloș, prin care se dorește ca Munții Făgăraș să fie constituiți într-un parc național. Acesta a fost arborat tricolorul împreună cu un grup de susținători.

Eugen Neață s-a întâlnit și cu Lucian Dumitra, președintele Asociației de Dezvotare Intercomunitară Monte Făgăraș – Bîlea – Capra. Cei doi au discutat despre viitorul Masivului Făgăraș, despre memorandum, dar și despre dezvoltarea socio-economică a zonei.

„Deși toată legislația europeană pune pe primul plan dezvoltarea durabilă a comunităților, conservarea biodiversității naturii așa cum a creat-o Dumnezeu și a ajutat-o omul, cu toate poienile cu flori, cu pădurile sale, cu stânele cu oi, vite și cai, cu satele și locuitorii lor, cu râurile și drumurile construite de oameni pentru a le face viața mai ușoară, Dacian Cioloș împreună cu ministrul Cristina Palmer, ajutați chiar de membrii fundației Carpathia au scris un Memorandum pe care, a doua zi l-au aprobat în ședința de Guvern. Cer public Guvernului să țină seama de dorința proprietarilor de terenuri și românilor, care trăiesc în această zonă și să procedeze la revocarea Memorandumului. Astăzi, mai mult ca niciodată sunt mândru că s-au alăturat inițiativei mele foarte mulți români, care doresc binele țării noastre și nu acceptă ca România să fie vândută! Dacă mă înșel, să îmi arate cineva o Fundație românească care administrează masivi muntoși din alte țări? Dacă românii au reușit atâtea mii de ani să păstreze pădurile virgine, obiectivele culturale, tradițiile și obiceiurile comunităților locale, meșteșugurile și industria de artizanat, țesutul și brodatul, sculptura în lemn și prelucrările lânii, eu cred că o pot face în continuare singuri, așa cum au învățat de la străbunii lor! Cei care vor să administreze munții noștri cu toate aceste resurse neatinse, nu au fost capabili să o facă în țara lor. Cum oare ar putea ei să ne învețe pe noi să păstrăm ceea ce avem, atâta timp cât nu au reușit să o facă în țara lor? Dacă acest Memorandum s-ar pune în aplicare, România riscă să aibă blocate zone întregi, astfel încât nu se mai poate vorbi de dezvoltarea comunităților locale, dezvoltarea infrastructurii, cu consecințe economice și sociale greu de estimat“, susține deputatul PSD, Eugen Neață.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*