Drogați, băuți sau fără permis, la volan pe șoselele din județul Sibiu. Peste 200 de amenzi într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 15 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și au aplicat 229 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 42.000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, respectiv 90, s-au aplicat pentru depășirea regimului legal de viteză, în 10 dintre cazuri fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conducea autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile (depășirea limitei de viteză peste 50 km/h).

Exemple semnificative:

La data de 22 septembrie, în jurul orei 1900, polițiștii din Tilișca au depistat în trafic un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Sibiu, a fost oprit pentru control în trafic în localitatea Rod, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul testului de respirație a indicat valoarea de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză  s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 22 septembrie, în jurul orei 2100, polițiștii oprit pentru control în trafic, pe str. Principală din satul Nou, un bărbat care conducea un motociclu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul care conducea vehiculul (un localnic în vârstă de 57 de ani) avea exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată. În cauză sunt efectuate cercetări.

Tot ieri, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic pe DJ 105G, un autoturism, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că persoana care îl conducea (un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Nou), nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În cauză se fac cercetări.

Aseară, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control în trafic, pe str. Cloșca din Mediaș, un autoturism la conducerea căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 24 de ani. La testarea cu aparatul DrugTest, a ieșit pozitiv la substanța THC-5 (Cannabis). Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Mediaș, fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive consumate. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 1 cod penal. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*