După flaut, fagotul este vedeta unui recital marca Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu continuă seria de recitaluri organizată sub egida ”Stagiunea camerală” cu un nou eveniment inedit: un recital cu patru fagoturi.

”FAGOTISSIMO”, un cvartet înființat în urmă cu 20 de ani, va concerta azi, 19 noiembrie, cu începere de la ora 19, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

După succesul înregistrat cu ansamblul ”Flaut Power”, Stagiunea Camerală a Filarmonicii de Stat Sibiu continuă cu un recital în cadrul căruia publicul sibian se va întâlni cu un ansamblu de fagoturi. Cvartetul ”Fagotissimo” a fost constituit în 1999 când trei fagotiști de la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, Mihai Timofti, Costică Mărcuț și Pavel Ionescu, împreună cu George Hariton, prim fagotist la Filarmonica “Moldova” din Iași au decis să exploreze magnificul univers timbral al acestui interesant instrument. Repertoriul grupului cuprinde muzica barocă și ajunge până la lucrări compuse special pentru această combinație de instrumente. Formația a susținut deja numeroase concerte în țară (Iași, Bacău, Focșani,  Rm. Vâlcea, Craiova, Piatra Neamț, Onești, Arad, Timișoara, Constanța, Pitești) și străinătate (Italia, Franța, Germania, Grecia, Bulgaria, Rep. Moldova, Ucraina, Macedonia), participând la numeroase festivaluri și fiind prezentă în teatre de tradiție precum ”Piccolo Reggio” (Torino), ”Teatro Zanon” (Udine), ”Palazzo Magnani” (Reggio Emilia), ”Megaron” (Salonic), etc. Din anul 2009, în cvartet a fost cooptat fagotistul Mihai Badiu. Ulterior, Costică Mărcuț a fost înlocuit cu George Hariton.

asCULTă:

  • Victor Bruns – Trio op.97
  • Claudio Leonardi – Divertimento op. 92
  • Ray Naessen – Acer Campestre
  • Victor Bruns – Suita nr. 2

Biletele pentru acest concert pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00 și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*