Echipa ULBS- câștigătoarea RobotX 2013

Două dintre echipele Universității “Lucian Blaga” s-au clasat pe primele locuri în etapa națională a concursului RobotX și vor reprezenta România la competiția europeană Eurobot.

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității “ Lucian Blaga” din Sibiu a fost luni, 29 aprilie, gazda celei de-a zecea ediții a Concursului Național de Roboți RobotX.

Anul acesta au fost înscrise în concurs opt echipe: patru de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; o echipă de liceeni de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu, precum și câte o echipă din București, Brașov și Cluj-Napoca.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este pentru a treia oară gazdă a acestui concurs și un adversar redutabil, echipele ULBS obținând primul loc în ultimele șase ediții ale competiției.

Nici anul acesta studenții Facultății de Inginerie nu s-au lăsat mai prejos, ocupând primele două locuri de pe podium, care a arătat astfel: locul I echipa Technocrats, locul II echipa RCH, iar locul III echipa Like a box din Cluj-Napoca. Primele trei clasate echipe au onoarea de a reprezenta România în finala europeană Eurobot.

Tema acestei ediții a Concursului RobotX a fost una festivă, în concordanță cu aniversarea a 10 ani de competiție. Anul acesta roboţii au trebuit să facă faţă solicitărilor unei “adevărate petreceri”, să desfacă “cutiile cu cadouri”, “să stingă lumânări”, să pună “cireşe pe tort”, să formeze o piramidă cu “paharele de suc”, să umfle baloane.

 

 

 

Direcția de Comunicaţii şi Marketing

Specialist Relații Publice,

Daliana Drăguțescu

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat