Două dintre echipele Universității “Lucian Blaga” s-au clasat pe primele locuri în etapa națională a concursului RobotX și vor reprezenta România la competiția europeană Eurobot.

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității “ Lucian Blaga” din Sibiu a fost luni, 29 aprilie, gazda celei de-a zecea ediții a Concursului Național de Roboți RobotX.

Anul acesta au fost înscrise în concurs opt echipe: patru de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; o echipă de liceeni de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu, precum și câte o echipă din București, Brașov și Cluj-Napoca.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este pentru a treia oară gazdă a acestui concurs și un adversar redutabil, echipele ULBS obținând primul loc în ultimele șase ediții ale competiției.

Nici anul acesta studenții Facultății de Inginerie nu s-au lăsat mai prejos, ocupând primele două locuri de pe podium, care a arătat astfel: locul I echipa Technocrats, locul II echipa RCH, iar locul III echipa Like a box din Cluj-Napoca. Primele trei clasate echipe au onoarea de a reprezenta România în finala europeană Eurobot.

Tema acestei ediții a Concursului RobotX a fost una festivă, în concordanță cu aniversarea a 10 ani de competiție. Anul acesta roboţii au trebuit să facă faţă solicitărilor unei “adevărate petreceri”, să desfacă “cutiile cu cadouri”, “să stingă lumânări”, să pună “cireşe pe tort”, să formeze o piramidă cu “paharele de suc”, să umfle baloane.

 

 

 

Direcția de Comunicaţii şi Marketing

Specialist Relații Publice,

Daliana Drăguțescu

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.