Ediție aniversară a Congresului Anual de Reabilitare Medicală la Sibiu

Medicii cu specializarea reabilitare medicală se întrunesc la Sibiu, începând de azi și până pe 30 septembrie, într-un congres naţional, ajuns la cea de-a 40-a ediţie.

Florina Popa

Evenimentul se desfăşoară în acest an sub motto-ul „Dizabilitatea nu trebuie să fie un obstacol în calea progresului”, un citat din Stephen Hawking, care relevă ideea fundamentală a conceptului de reabilitare medicală.

„Ediţia din acest an este una aniversară şi suntem mândri că este găzduită din nou la Sibiu. Am ales un motto special, în care credem cu tărie, pentru că reprezintă o viziune pe care o împărtăşim zi de zi în activitatea noastră, în procesul de reintegrare socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat directorul medical al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, conf. univ. dr. Florina-Ligia Popa, medic primar Reabilitare Medicală.

Congresul Naţional Anual de Reabilitare Medicală, care beneficiază în acest an şi de participare internaţională, este organizat de Societatea Română de Reabilitare Medicală, condusă de conf. univ. dr. Adrian Bighea, șeful catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova.

„Temele abordate în acest an sunt unele de mare interes, cu şanse mari de a informa un număr considerabil de specialişti şi aceasta se reflectă în faptul că, de la an la an, avem tot mai mulţi participanţi din alte specialităţi: neurologi, ortopezi, medici de familie, reumatologi”, a afirmat Florina-Ligia Popa.

La eveniment participă şi medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secţiilor clinice de Reabilitare Medicală I şi II ale SCJU Sibiu, recent renovate şi modernizate.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*