Educația sexuală în familie

Radio Vocea Evangheliei (RVE) Sibiu lansează o serie de conferințe pe teme sociale de actualitate, din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor sibienilor.

Primul eveniment din acest proiect se intitulează „Educația sexuală în familie – provocări și soluții“, este organizat în colaborare cu Centrul MAMA Sibiu și avea loc astăzi, 17 noiembrie, de la ora 17.30, în sala Auditorium a Universității Româno-Germane. „Dorim să răspundem cu informații relevante și cu ajutorul unora dintre cei mai buni specialiști întrebărilor care vă creează cele mai mari provocări și la care nu le-ați găsit încă răspunsuri. O premieră a acestor conferințe este și faptul că unii dintre noi, realizatorii de programe RVE Sibiu, vom fi față în față cu voi, ascultătorii noștri. Este o prelungire a comunicării pe care am avut-o până acum în special prin mesaje, telefoane și e-mail-uri în cei 23 de ani de existență a radioului. Ne propunem ca aceste conferințe să aibă în primul rând un caracter interactiv”, a spus Doris Lupu, responsabil al departamentului de imagine al RVE Sibiu.

Subiect tabu

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri. „Sunt crime care se petrec în tăcere lângă noi în fiecare zi. Nu mai putem sta nepăsători. Radio Vocea Evangheliei Sibiu a ales ca prin această conferință să lupte împotriva unei realități crunte, înspăimântătoare! Doar între 1986 și 2008, numărul avorturilor a fost de 22 de milioane, depășind populația României“, spun reprezentanții postului de radio, care pun aceste statistici pe seama faptului că educația sexuală este, încă, un subiect tabu în multe familii.

Dezbatere și lansare de carte

Este datoria părinților să le vorbească despre sexualitate copiilor? Dacă da, atunci ce, cum și când să le transmită aceste lucruri? Acestor întrebări vor încerca să le răspundă alături de Anda Mogoș, psihoterapeut și consilier, și consilierul familial Teofil Gavril. Cu același prilej, Anda Mogoș își va lansa cartea „Educația sexuală în familie“. „Sexualitatea este un domeniu în care media sau anturajul vor prelua educația copiilor în lipsa implicării părinților. De aceea, mi-am propus să vin în sprijinul părinților și să le ofer într-un mod clar și practic informațiile și uneltele necesare pentru a purta cu brio aceste conversații”, explică autoarea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*