EDUCAŢIE RUTIERĂ PENTRU CEI MICI, ÎN SĂPTĂMÂNA „ŞCOALA ALTFEL!”

 DSC_0493

Poliţiştii rutieri, alături de membrii Teatrului pentru copii Cipilici desfăşoară în perioada 9 – 10 aprilie activităţi educative în care sunt implicaţi cei mai mici dintre participanţii la trafic, respectiv copii de grădiniţă. Activităţile sunt circumscrise calendarului programului educaţional „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Poliţiştii rutieri au participat astăzi la o lecţie deschisă cu temativă rutieră la Grădiniţa nr. 33 din municipiul Sibiu, 7 grupe de preşcolari, mari şi mici, învăţând prin intermediul jocurilor şi al planşelor de desen principalele reguli şi semne de circulaţie rutieră.

Prin intermediul jocurilor, al fişelor de colorat, al semnelor rutiere cartonate dar şi a patrulelor şcolare, poliţiştii rutieri le-au stârnit curiozitatea şi interesul preşcolarilor cu privire la cunoaşterea semnelor rutiere şi deprinderea principalelor reguli de circulaţie, în scopul de a-i proteja şi a preveni implicarea lor în accidente rutiere.DSC_0468

În această activitate, poliţiştii rutieri au beneficiat de sprijinul şi colaborarea Teatrului pentru copii Cipilici prin punerea în scenă a unei piese de teatru cu tematică rutieră, sugestiv intitulată „Semaforul”. Cei trei actori cu ajutorul marionetelor le-au explicat celor mici, printre zâmbete şi chicote de veselie, regulile de circulaţie rutieră. Piesa de teatru are o durată de aprox. 40 de min.

Aceleaşi activităţi vor fi desfăşurate şi mâine, începând cu ora 0930, la Grădiniţă nr. 22 din municipiul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*