Efectele inundațiilor, inventariate la Prefectură. Sibienii afectați de calamități vor primi ajutor de la Guvern

Prefectul Adela Muntean a aprobat, astăzi, patru rapoarte operative privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în perioada 28 – 30 iunie în județul Sibiu. Documentele au fost transmise către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Centrul operativ pentru situații de urgență.

Potrivit raportului operativ nr. 1, întocmit în data de 28 iunie, ora 22,10, precipitațiile abundente au provocat revărsarea pârâului Valea Săpunului în municipiul Sibiu și comuna Șelimbăr. Au fost avariate 23 de case (15 în Sibiu – subsoluri inundate și 8 în Șelimbăr – scări de bloc), două obiective socio-economice și administrative (unul în Sibiu – SC PREXICO SRL și unul în Șelimbăr – depozit farmaceutic FARMEXIN). În Sibiu, a mai fost inundată o curte. În raport este consemnată, drept cauză a producerii pagubelor, și incapacitatea de preluare a rețelei de canalizare și a rigolelor, în ambele localități.

Raportul din 30 iunie, ora 12,30, cuprinde următoarea situație:

– sat Alțîna – 5 curți inundate (ca urmare a revărsării pârâului Valea Caselor) și 15 hectare de pășuni, fânețe inundate în urma revărsării pârâului Hârtibaciu.

– sat Nocrich – 2 subsoluri inundate

– sat Glâmboaca (Avrig) – 1 subsol inundat

– Șura Mică – 1 subsol inundat

Al doilea raport, realizat sâmbătă după-amiază, detaliază porțiunile de drum din comuna Roșia afectate de precipitațiile abundente:

– sat Roșia – 0,08 kilometri drum de exploatare

– sat Nou – 0,1 km drum comunal și 0,1 km drum exploatare

– sat Cașolț – 0,17 km drum comunal

– sat Cornățel – 0,15 km drum exploatare

În raportul de sâmbătă seară sunt evidențiate drumurile inundate din comuna Roșia:

– sat Roșia – 0,3 km drum exploatare

– sat Nou – 0,2 km drum comunal și 0,5 km drum exploatare

– sat Cașolț – 0,5 km drum comunal

– sat Daia – 2 km drum exploatare

„În zilele următoare, vom centraliza toate datele din rapoartele pe care le vom primi de la comitetele locale pentru situații de urgență și le vom transmite Centrului operativ pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, astfel încât cetățenii afectați de inundații să poată primi sprijin guvernamental”, precizează prefectul Adela Muntean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*