Egalați pe final la Voluntari

FC Hermannstadt a cedat 2 puncte „pe scara autocarului“, în această seară, la Voluntari, scor 1-1 (0-0), după ce s-a văzut egalată în chiar minutul 90

FC Hermannstadt a cedat 2 puncte „pe scara autocarului“, în această seară, la Voluntari, scor 1-1 (0-0), după ce s-a văzut egalată în chiar minutul 90

Echipa sibiană a profitat din plin de măsura luată de autorități de a interzice accesul spectatorilor la meciurile de Liga I. În această seară, la Voluntari, s-a descurcat aproape perfect, după ce în urmă cu nici 3 săptămâni pierdea clar pe același teren, cu 0-2. De această dată, Vasile Miriuță l-a „citit“ pe Teja, antrenorul gazdelor, și a propus o partitură care n-a prea lăsat șanse adversarului. Practic, Voluntari n-a avut niciun șut pe poarta lui Figueiredo o întreagă primă repriză, iar în cea de-a doua s-a dovedit o echipă periculoasă doar în urma unor greșeli individuale în apărare (boala trupei sibiene în această ediție de campionat).

Joc consistent

Cu tot lotul valid, Miriuță a făcut o echipă care a fixat adversarul departe de poarta noastră, printr-un presing avansat și un joc consistent la mijlocul terenului. Sibienii au atacat elaborat, cu puține mingi aruncate în adâncime, ceea ce a creat mari probleme gazdelor. Fără să forțeze, sibienii au bifat 2 mari ocazii în prima repriză, irosite însă de Romario Pires (‘13) și Yazalde (‘31).

După pauză, jocul s-a iuțit, iar fazele de poartă s-au înmulțit. După 2 șanse de fiecare parte, căpitanul Ousmane Viera s-a demarcat perfect la un corner executat de Jô Santos și a deschis scorul: 0-1. Era min. 59. 

Parada lui Figueiredo

În aproape toate minutele până la final, dinspre banca noastră s-a auzit, pe un stadion pustiu, vocea lui Miriuță: „Ieși! Ieși!“. Antrenorul sibienilor a încercat să evite pățania din Cupă, din urmă cu câteva zile, când FCH s-a văzut eliminată de FCSB în ultimele 4 minute, după ce conducea cu 1-0. De această dată, jocul a stat departe de poarta lui Figueiredo, dar chiar și așa era să luăm gol, în min. 71, când goalkeeper-ul sibian a avut o paradă de zile mari la o minge deviată spre autogol de Dâlbea.

Puteam să ne desprindem decisiv în min. 86, când nou intratul Rimane a șutat cu efect din marginea careului, pentru fotografii din spatele porții adverse, mingea trecând însă la o palmă de vinclu.

Curat ghinion

Cu toate punctele puse în joc la adăpost, FCH se pregătea să încheie meciul cu o horă a bucuriei în vestiar când o minge aruncată spre careul nostru a ajuns la fundașul central Alex Pașcanu. Complet liber, acesta a trimis pretențios, la colțul lung, reușind un golazo nesperat, pentru prima sa reușită în Liga I și un egal smuls in extremis de Voluntari: 1-1.   

FCH se pregătește acum de o nouă deplasare, de această dată la Sepsi SF. Gheorghe, pentru un meci programat duminică 15 martie, de la ora 17,30.

FCH a jucat în formula: Figueiredo – Tiago Almeida, O. Viera, I. Stoica, R. Opruț – Dâlbea, Romario Pires  – Jô Santos, Yazalde (84’ Rimane), A. Cordea (55’ Dumitriu) – A. Bălan (63’ Debeljuh).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*