Elevi din nouă județe participă la festivalul-concurs  “CDIdei în cărți”, un proiect al Casei Corpului Didactic din Sibiu

Casa Corpului Didactic Sibiu găzduiește, în aceste zile, etapa județeană a festivalului-concurs “CDIdei în cărți”.

Ajuns la ediția a IV-a, evenimentul se bucură de o participare tot mai numeroasă. 671 de echipaje, formate din 2.013 elevi din clasele III-VIII, din nouă județe (Sibiu, Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Gorj, Iași, Mureș, Suceava) s-au înscris pentru a participa la festival, împreună cu profesorii lor coordonatori.

Din județul Sibiu, la etapa județeană participă 28 de unități de învățământ, cu 399 de elevi, care își vor prezenta obiectele realizate în urmate lecturilor în cadrul unei activități cu caracter nonformal, aceea a muzeului literar. „«Muzeul literar» este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, «vizitatorilor».

Ideea echipei Casei Corpului Didactic din Sibiu de a organiza un festival în care să fie implicate, în primul rând, centre de documentare şi informare (CDI) şi biblioteci din cadrul unităţilor de învăţământ, a izvorât din dorinţa de a pune în valoare pasiunea pentru lectură în special, pentru cultură, în general, cât şi pentru a oferi un cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale (abilități de comunicare, abilități practice, competențe infodocumentare, competențe TIC)”, au explicat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Prima parte a etapei județene s-a desfășurat la Casa Corpului Didactic Sibiu, ieri, între orele 9 și 16, iar a doua parte va avea loc luni, 21 mai, de la 13 la 18. Etapa regională a competiției va avea loc pe 8 iunie, tot la Casa Corpului Didactic Sibiu.

Evenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu, Institutul Francez din România, Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, precum și cu Casa Corpului Didactic din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Gorj, Iași, Mureș, Suceava.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*