Elevii din Cisnădie, câștigători ai concursului județean „Cu viața mea apăr viața” organizat de ISU Sibiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a organizat, joi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Cu viața mea apăr viața”.

La concurs au participat șase echipaje de elevi de gimnaziu de la școlile Râu Sadului, Veștem, Șelimbăr, Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie și Școala Gimnazială nr. 2 Sibiu şi cinci echipaje de liceu de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Liceul Teoretic Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu și Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu.

„Cu această ocazie, elevii au arătat că au cunoştinţe teoretice referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă pe parcursul celor două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat. Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, în fiecare an, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii au posibilitatea de a învăța să adopte un comportament adecvat în cazul unor situații de urgență”, a explicat sublocotenentul Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

În clasamentul general, la gimnaziu, locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie, locul al II-lea de către Şcoala Râu Sadului și Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, iar locul al III-lea de către Școala Gimnazială Şelimbăr.

La liceu, locul I a fost obținut de către Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-a clasat pe locul al II-lea și locul al III-lea a fost adjudecat de către Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*