Elevii veniţi la Târgul Ofertelor Educaţionale din Sibiu au aflat că un muncitor la o fabrică câştigă până la 7.000 de lei lunar

Directorul general al companiei Compa Sibiu, Ioan Deac, le-a spus, ieri, elevilor veniţi să se intereseze de oferta de învăţământ profesional sau în sistem dual, că aşa au şansa pe urmă să ajungă buni meseriaşi în această fabrică din industria auto, unde cei mai buni angajaţi fără studii superioare iau salarii mai mari decât medicii rezidenţi, chiar şi de 7.000 de lei net lunar.

„Asigurăm salarii care să nu vă oblige să plecaţi afară din ţară. (…) Şcoala profesională este un domeniu de unde puteţi deveni meseriaşi desăvârşiţi, meseriaşi care pot să câştige şi câştigă şi actualmente, cunosc foarte multe exemple, mult mai mulţi bani decât inginerii sau doctorii. (…) Şcoala profesională este brăţară de aur pentru toţi cei care vor să o urmeze.Nu trebuie să vă sperie şcoala profesională”, a spus directorul Compa Sibiu, Ioan Deac, la Târgul ofertelor educaţionale dedicat învăţământului profesional şi dual, desfăşurat în Piaţa Mare.

Întrebat ce salarii câştigă lunar, net, meseriaşii din această fabrică românească din Sibiu, care are o vechime de peste 130 de ani, Ioan Deac a spus că între „1.800 minim şi 6-7.000 lei maxim”, dacă se fac şi ore suplimentare.

Potrivit sursei citate, compania investeşte în educaţia elevilor din şcoala profesională aflată vizavi de fabrică.

În prezent, la această fabrică lucrează 2.500 de salariaţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*