Emoții mari! Bondrea candidează de unul singur pentru un nou mandat de rector al ULBS

Actualul rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea, este singurul care și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea universității sibiene, anunță un comunicat de presă al Departamentului Comunicații și Marketing din cadrul ULBS.

Prof.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS

Prof.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS

Bondrea s-a înscris astăzi, în ultima zi, urmând ca pe 25 ianuarie dosarul său de candidatură să fie analizat pentru validare. Conform calendarului alegerilor, în 26 și 27 ianuarie urmează să fie înregistrate și soluționate eventualele contestații, iar în 28 ianuarie va fi publicată oficial candidatura.

Campania electorală este programată să se desfășoare în perioada 7-21 februarie, iar alegerile în data de 24 februarie. În 29 februarie, Senatul ULBS își va alege noul președinte și, în cadrul aceleiași ședințe, va fi validat noul rector.

Pentru ca alegerile pentru funcția de rector al ULBS să fie validate, este nevoie ca prezența la vot să fie de două treimi din cei 635 de electori înscriși pe liste. În cazul în care în primul tur al alegerilor nu se va înregistra o prezență la vot de minim două treimi din numărul total al electorilor, procesul se va relua în 26 februarie, urmând ca scrutinul să fie validat indiferent de procentul prezenței la vot. Rectorul se va alege prin majoritatea simplă (50+1%) din numărul celor prezenți la vot.

Tot la ULBS, astăzi, a avut loc primul tur de alegeri pentru componența Senatului. Procesul de vot s-a desfășurat între orele 8.00 și 15.00, în trei secții de votare, organizate la facultățile de Inginerie, Drept și Litere.


Autor: Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*