Enel sprijină elevii sibieni

Enel România a desemnat elevii câştigători ai competiţiei naţionale PlayEnergy, un proiect educational dedicat şcolilor gimnaziale şi liceelor, având drept obiectiv promovarea cunoştinţelor despre energie prin metode de învăţare inteligente şi creative.

A treia poziție la categoria liceelor a fost ocupată de o echipă din clasa a X-a a Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, sub coordonarea profesoarei Florentina Ileșan, cu proiectul „Sistem de economisire a energiei electrice”. Echipa a creat un sistem inteligent pe bază de bariere în infraroșu, prin care se controlează în mod automat luminile dintr-o locuință și care ține evidența numărului de persoane din încăpere.

Program național

Marți dimineață, managementul Enel a înmânat premiul în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat la magazinul Enel din Sibiu, situat pe str. Hermann Oberth nr. 5.

Delia Nemeş, consilier educativ al CNOG, elevii Alexandru Rădac, Daniel Marpozan, Codrin Muntean, clasa a X-a I, matematică-informatică. În spatele elevilor: Laura Dumitru, directorul CNOG, Michele Abbate, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Luciano Sarleti, director vânzari indirecte Enel Energie și Enel Energie Muntenia, prof. dr. Florentina Ileşan, coordonator al proiectului câștigător, Oana Albu, coordonator evenimente Enel

Energie în mișcare

Enel România a desemnat elevii câştigători ai celei de-a XII-a ediţii a competiţiei naţionale PlayEnergy, un proiect educațional dedicat şcolilor gimnaziale şi liceelor, având ca obiectiv promovarea cunoştinţelor despre energie prin metode de învăţare inteligente şi creative. PlayEnergy este inițiativa pe care Enel o dedică școlilor pentru a construi, alături de copii, un viitor sustenabil, inovator și deschis tuturor. În România, concursul este realizat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și se adresează tuturor școlilor și liceelor din România. Enel România a încheiat un protocol de colaborare cu instituţiile de învăţământ, astfel încât elevii să poată realiza proiecte creative pe baza temei ediţiei de anul acesta, „Pune-ți energia în mișcare”, sub îndrumarea profesorilor coordonatori. În cadrul acestei ediții au fost implicate 190 de instituţii de învăţământ. Aproximativ 1.500 de elevi din toate regiunile țării au format echipe de câte maximum cinci membri și au înscris în concurs 303 proiecte ce s-au concentrat pe cinci domenii de inovare a energiei: E-home, E-mobility, E-city, E-power, E-world.

Premii generoase

Elevii și profesorii coordonatori ai echipelor câștigătoare sunt premiaţi cu gadget-uri și echipamente electronice care îi ajută la studiu. În acest an, în funcție de poziția din clasament, echipele primesc tablete grafice, proiectoare smartphone, smartwatch-uri, amplificatoare de imagine smartphone, ochelari VR. În plus, instituţiile de învăţământ ale echipelor clasate pe locurile 1, 2 şi 3 primesc finanțări în valoare de 13.500 de lei, 9.000 lei și, respectiv, 4.500 lei pentru dotări de laborator, astfel încât elevii să poată crea proiecte și mai complexe în viitor.

Laura Dumitru, director CNOG, Michele Abbate, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Oana Albu, coordonator evenimente Enel

Oferte personalizate

Magazinul Enel din Sibiu a fost deschis în mai 2018, astfel încât clienții persoane fizice și juridice să poată beneficia de un punct dedicat de vânzări și să profite de oferte personalizate pe piața liberă atât pentru energie electrică, cât și pentru gaze naturale. De luni până vineri, între orele 10.00 și 19.00, și sâmbăta între 10.00 și 14.00, specialiștii din punctul de vânzare oferă consultanță cu privire la ofertele de energie, prezintă produsele și serviciile Enel, asistență pentru contractare și oferte personalizate pentru clienții persoane juridice.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*