E.ON Gaz ameninţă sibienii cu şantiere noi

Pe strada Transilvaniei, colţ cu Crişanei, E.ON le-a oferit sibienilor un crater uriaş în asfaltul proaspăt turnatIntervenţiile E.ON Gaz pe străzile proaspăt asfaltate continuă, banul public se face praf cu picamerul. Situaţia nu este străină de primarul Klaus Iohannis, care susţine că străzile trebuie redate traficului cât mai repede, deşi se ştie că vor urma şi alte săpături.

Reprezentanţii furnizorului de gaz au declarat că lucrările derulate în acest an au fost corelate cu cele ale autorităţilor, cuplarea conductelor noi fiind anunţată la Primărie. Cu toate acestea, municipalitatea a ales să asfalteze şi să redeschidă noile artere înainte ca echipele de intervenţie să cupleze noua reţea. „Din momentul în care se realizează rețeau îngropată și până în momentul în care se pune în funcțiune de regulă trece o perioadă mai lungă sau mai scurtă, de obicei mai lungă, dată de fluxul tehnologic. După îngroparea rețelei durează destul de mult până se fac legăturile la toate casele, la toți consumatorii și așa mai departe, plus mai trece un timp, dacă se lucrează într-o zonă mai mare, până se interconectează toate străzile”, motivează primarul Klaus Iohannis, invitat în emisiunea „Raluca şi Răzvan”


 

Disconfortul se plăteşte pe din două

 

De cealaltă parte, E.ON afirmă că a ţinut cont „atât cât este posibil“ de planurile de reabilitare ale administraţiei locale. „La Sibiu, planul de investiţii al companiei pentru acest an a fost corelat cu cel al municipalităţii, dar există şi cazuri unde executarea operaţiunilor punctuale de cuplare, ultima etapă pentru finalizarea investiţiilor, nu a fost posibilă înainte de turnarea covorului asfaltic, acest fapt fiind adus la cunoştinţa autorităţilor locale. Pentru acele străzi unde carosabilul se execută după pozarea reţelei, conform unei hotărâri a Consiliului Local, compania plăteşte 1,5 m lăţime pentru refacere carosabil, iar diferenţa o achită primăria. Acesta este un efort financiar important suportat de compania noastră pentru reabilitarea străzilor pe care desfăşurăm investiţii“, se arată în comunicatul companiei, care nu suflă nici o vorbă despre cât îi mai costă pe sibieni „diferenţa“ pe care Primăria o suportă din bugetul local.

 

Compromis – vă convine?

 

Potrivit E.ON Gaz, suprafaţa de carosabil afectată în urma cuplărilor de conducte este în medie de patru metri pătraţi. Edilul şef consideră că disconfortul creat este minim pe lângă beneficiul unei străzi asfaltate. „Câștigul mare totuși pentru sibieni este că drumurile sunt puse la punct, disconfortul creat în locurile în care se face cuplarea este de scurtă durată și remedierile, dacă vrem să fim cinstiți, sunt simple și se vor mai întâmpla“, conchide Iohannis.

 

Şantiere în toi

E.ON Gaz Distribuţie îşi asumă responsabilitatea pentru refacerea carosabilului, în cazurile în care corelarea lucrărilor cu cele ale municipalităţii nu a fost posibilă şi promite că va executa aceste asfaltări cu firme specializate din domeniu, agreate de autorităţile locale, care oferă garanţie pentru lucrările executate. În prezent, lucrările de cuplare a noilor conducte sunt executate pe străzile: Ţiţeica, Dealului, Banatului, George Coşbuc, Ion Raţiu şi Hochmeister. „Lucrări asemănătoare pentru cuplarea şi punerea în funcţiune a noilor reţele vor fi necesare şi pe străzile Lungă, B-dul Victoriei, Transilvaniei, Moldovei, Băii, Paris, T. Vladimirescu, T. Demetrescu, Bahluiului şi Hipodromului. Suntem pe deplin conştienţi de disconfortul pe care îl generează lucrările de investiţii, dar acestea sunt realmente necesare pentru continuitatea alimentării cu gaze naturale, siguranţa şi securitatea consumatorilor“, explică reprezentanţii E.ON. Până la sfârşitul anului, compania îşi propune schimbarea de conducte şi branşamente de gaze naturale pe o lungime de circa 35 km, pentru 66.000 de consumatori din municipiu. Alţi peste 100 km de conducte şi branşamente, pe aproape 200 de străzi din Sibiu, vor fi înnoiţi până în 2014.

 

Asalt asupra Sibiului

 

Valoarea investiţiilor E.ON din acest an se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei, adică de patru ori mai mult faţă de anul trecut. Noile conducte sunt garantate pentru o jumătate de secol.

 

Klaus IOHANNIS | primar Sibiu

 

„Eu nu am putut să aștept până se termină toate decuplările și cuplările, pentru că în zona Victoriei-Dealului abia acum, în luna noiembrie, se fac cuplările și nu am fi putut să reabilităm nici una dintre aceste străzi dacă am fi stat până se termină totul la rețeaua de gaz și atunci am găsit această variantă de compromis: după ce s-a îngropat rețeaua nouă, noi am reabilitat drumul, trotuarele și așa mai departe, conștienți fiind că, la sfârșit, în locurile de cuplare se va mai săpa încă o dată pentru a face legăturile.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*