Este bine să ştiţi: Lămâia vă ajută să scăpaţi de o tuse persistentă


Fierbeţi o lămâie la foc mic vreme de zece minute, apoi tăiaţi-o în două şi stoarceţi-o bine într-un pahar. La sucul obţinut adăugaţi şi amestecaţi bine două linguri de glicerină (30 grame). Apoi umpleţi paharul cu miere. Ori de câte ori vă chinuie tusea, amestecaţi mai întâi conţinutul paharului, apoi luaţi o linguriţă de sirop. Dacă tusea persistă şi este rebelă, luaţi şase linguriţe de sirop pe zi astfel: dimineaţa înainte de prânz după masa de prânz, apoi la cină şi la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, micşoraţi dozele. Avantajul acestui sirop este că nu deranjează stomacul, aşa cum se întâmplă cu siropurile preparate la farmacie şi poate fi luat şi de copii.

Lămâia face friptura mai bună

Dacă vreţi să obţineţi o friptură de pui excelentă, înainte de a o băga la cuptor frecaţi bine pasărea cu suc de lămâie. Iese crocantă şi nu se lipeşte de fundul tăvii.

 

Lămâia albeşte şosetele

Pentru ca şosetele albe să devină strălucitoare, introduceţi în maşina de spălat un săculeţ de tifon în care aţi pus o coajă de lămâie. Lăsaţi-l înăuntru pe durata spălării.

 

Nici un peşte fără lămâie

 

Când faceţi peşte la cuptor sau chiar şi-n tigaie, adăugaţi totdeauna câteva picături de suc de lămâie în untura sau uleiul pentru prăjit. Peştele nu se mai sfărâmă atât de uşor când este întors.

 

Lămâia, contra excesului de colesterol

 

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că lămâia şi portocala ne apără de excesul de colesterol. Ei au făcut experimente pe şoareci şi au observat că animalele cărora li s-a administrat zilnic suc proaspăt de citrice, au înregistrat o scădere cu 20% a valorilor de colesterol. Deci: beţi zilnic un pahar de suc de lămâie sau de portocale diluat cu puţină apă minerală.

 

Cum rămâne lămâia proaspătă

 

O jumătate de lămâie aşezată pe partea tăiată pe o farfurioară cu sare rezistă zile întregi fără a-şi pierde sucul şi prospeţimea. La folosire, se spală.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat