O anumită proteină din mazăre poate fi folosită ca aditiv sau supliment alimentar împotriva hipertensiunii arteriale şi a maladiilor renale, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor canadieni, informează eurekalert.org. Mazărea a fost considerată mult timp drept un super-aliment, ce conţine proteine, fibre dietetice şi vitamine, având un conţinut scăzut de grăsimi şi de colesterol. Noile studii au demonstrat, în premieră, că un anumit concentrat din mazăre poate avea un efect pozitiv asupra presiunii arteriale şi preveni maladiile renale cronice. „În cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, această proteină poate să întârzie instalarea problemelor renale“, a explicat Rotimi Aluko, autorul studiului, biochimist la Universitatea Manitoba din Winnipeg (Canada).

 

Ajută şi în cazul maladiilor renale

În cazul persoanelor care suferă deja de maladii renale, această proteină îi ajută pe aceştia să îşi menţină tensiunea arterială la un nivel normal şi să trăiască, astfel, mai mult. Acest studiu a fost prezentat la conferinţa organizată de American Chemical Society şi este primul care stabileşte faptul că un produs alimentar natural poate să atenueze semnificativ simptomele maladiilor renale. Hipertensiunea arterială reprezintă un factor de risc major în declanşarea insuficienţei renale cronice, o maladie care afectează tot mai multe persoane pe glob. Insuficienţa renală cronică este dificil de tratat şi poate evolua către stagii terminale, care necesită dializă sau chiar un transplant de rinichi.

Lasă un răspuns