Etapa viitoare, toți în deplasare!

Prima confruntare din derby-ul județului în Liga 1, între FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș, se joacă tocmai la Tg. Mureș.

Cum medieșenii nu au acceptat ca FC Hermanstadt să joace meciurile de acasă pe Stadionul Gaz Metan, partida se joacă pe un teren neutru. Întâlnirea de pe Stadionul „Trans-Sil” este programată sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 16.00, și contează pentru etapa a VII-a.

Mediașul vrea să-și ia revanșa după eliminarea din semifinalele Cupei României din sezonul trecut, când sibienii i-au învins în ambele manșe. „Ne aflăm înaintea unui meci care are o importanță aparte, pentru că, pe lângă punctele puse în joc, reprezintă un derby al județului Sibiu. Suntem conștienți de asta. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă bună, care acum două sau trei etape era pe primul loc. Sperăm să câștigăm, pentru că avem nevoie de punctele puse în joc. Din păcate, ne confruntăm cu unele probleme de lot. Pe lângă suspendarea lui Tsoumou, sunt probleme cu accidentările. N’Kololo și Hergheligiu sunt incerți. Lor li se adaugă Biel Company, care nu și-a reluat încă antrenamentele. Sperăm să reușim să facem un joc bun și să câștigăm punctele puse în joc”, a declarat, ieri, antrenorul Alex Pelici.

Nimeni favorit

„Nu știu dacă există o favorită certă. Dacă am fi jucat la Sibiu, am fi avut un atu, din punct de vedere al suporterilor, care ar fi fost – sunt convins – în număr mare la acest joc. Sunt două vecine de clasament. Datele problemei s-au schimbat acum, suntem și noi în Liga 1. Gaz Metan are în componență jucători buni. Nu demult, unii dintre ei erau în atenția cluburilor mari. Pe undeva este un echilibru. Cred că echipa ai cărei jucători vor fi mai determinați va avea câștig de cauză. Și care va greși mai puțin”, a mai declarat tehnicianul lui FC Hermannstadt.

Mijlocașul Petrișor Petrescu a fost unul dintre remarcații meciului din manșa secundă a semifinalelor Cupei României, dintre cele două echipe, desfășurat în primăvară, la Mediaș. Petrescu a înscris atunci un gol în victoria cu 3-2 a sibienilor, contribuind la calificarea în finală. „Mi-aș dori din tot sufletul să se repete soarta acelui meci, eu să marchez, iar echipa să câștige. Primordial acum e ca echipa să câștige punctele puse în joc, pentru că avem mare nevoie de ele, să ne ajute să ne clasăm cât mai sus în clasament înaintea acestei pauze competiționale”, a spus Petrescu.

Pelici și Petrescu speră într-o nouă victorie din confruntarea cu echipa mai titrată a Mediașului

Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 10 în clasament, cu 7 puncte, în vreme ce Gaz Metan este pe 8, cu 8 puncte.

Șansa revanșei

Mihai Teja, antrenorul echipei Gaz Metan, pare optimist înaintea confruntării. „Eu nu eram la meciurile din semifinalele Cupei. Poate fi o revanșă din partea băieților, deoarece pentru ei era important să joace o finală de Cupă. Hermannstadt este o echipă agresivă, cu 4-5 jucători de calitate. Dorim un rezultat pozitiv“, susține Teja. L rândul său, Valentin Crețu, jucătorului Gazului, speră la victorie. „Este un meci special pentru noi. La ultima confruntare, am pierdut șansa de a juca o finală de Cupă“, amintește medieșeanul.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*