Scandalul cărnii de cal reapare la Sibiu, după ce prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a dezvăluit că o cantitate considerabilă de carne de cal, reetichetată ca fiind de vită, a fost vândută către unităţi din Bucureşti şi Sibiu. Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat verificări la pensiunea sibiană vizată, care ar fi cumpărat carnea de la depozitul din Blaj. Aceştia au constatat din documentele oficiale că a existat o recepţie de 10,7 kg de carne sub denumirea de vrăbioară de vită, de la o unitate din Blaj, cu data de intrare 3 mai 2012, carne care a fost consumată în câteva zile. „Nu se poate confirma că produsul respectiv a fost falsificat, neexistând la aceea dată confirmare prin buletin emis de un laborator acreditat“, transmit reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare

şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu. Purtătorul de cuvânt Ioan Penţea a dat asigurări că „în nici un restaurant, pensiune, în nici o unitate de alimentaţie publică nu s-a consumat carne de cal în loc de carne de vită, nici în acest an, nici anul trecut“. Reprezentanţii DSVSA Sibiu precizează că „în situaţia scandalului cărnii de cal nu există un risc pentru sănătatea publică, ci o fraudă, în urma substituirii cărnii de vită cu cea de cal şi, extrem de grav, dezinformarea consumatorilor“. (M. M.)

Lasă un răspuns